Oportunități de Training

Introducerea datelor deschise

Introducerea datelor deschise este un program de e-learning gestionat de data.europa.eu, conceput pentru persoanele dornice să înțeleagă esența și avantajele datelor deschise. Printr-o serie de webinare, materiale de lectură și instrumente practice, participanții se vor angaja într-o călătorie de descoperire, explorând potențialul inutil de creativitate și inovare pe care îl dețin datele deschise.

Descrierea cursului

Adaptat pentru începători, acest program se adresează mediului academic, funcționarilor publici, jurnaliștilor, organizațiilor neguvernamentale și sectorului privat. Cuprinzând cinci lecții distincte, fiecare îmbogățit cu module de învățare online, materiale de lectură și materiale video luminoase, participanții vor aborda următoarele domenii tematice:

Cinci lecții

  • Ce sunt datele deschise? imerați-vă în lumea datelor deschise; de la cunoștințele experților la descoperirea elementelor fundamentale, veți lăsa o înțelegere solidă a semnificației datelor deschise și a rolului său esențial în stimularea transformării digitale.
  • Care este valoarea datelor deschise? scoateți în evidență valoarea ascunsă în cadrul datelor deschise, învățând cum aceasta catalizează transformarea societală, protejarea mediului și prosperitatea economică. 
  • Promovarea datelor deschise: acceptați provocarea de a pleda pentru date deschise în cadrul organizației dumneavoastră, fie în sectorul public, fie în cel privat. 
  • Datele deschise ca un catalizator al inovării: să devină un agent al schimbării printr-o înțelegere profundă a modului în care datele deschise alimentează transformarea; de la sesiunile de e-learning la seminarii online de implicare, obținerea de informații cu privire la cultivarea unei culturi bazate pe date deschise, navigarea în gestionarea schimbărilor și depășirea principalelor obstacole în ceea ce privește lucrul cu date deschise.
  • Deblocarea beneficiilor datelor deschise cu data.europa.eu: parcurgeți de la datele de bază deschise la intricatele aspectelor tehnice, juridice și practice, cu această lecție lăudătoare. Exemplele din viața reală vă vor inspira pe măsură ce învățați despre gama de servicii oferite de data.europa.eu, platforma europeană oficială de date deschise. 

Rezultate ale învățării

  • Să aibă o înțelegere solidă a datelor deschise și a potențialului acestora de a transforma întreprinderile și societățile.
  • Să fie echipate pentru a construi un cadru de evaluare a impactului pentru inițiativele privind datele deschise.
  • Demonstrarea capacității de a selecta indicatori și indicatori adecvați pentru măsurarea impactului datelor deschise.
  • Să fie competentă să utilizeze instrumente de analiză și vizualizare a datelor pentru măsurarea impactului datelor deschise.
  • Analizarea studiilor de caz privind inițiativele reușite în materie de date deschise, identificând cele mai bune practici de punere în aplicare.
Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

Curs
Mediu de lucru

Online
Tip training

Cu frecvență redusă lejer
Durata

Sub 1 săptămână
Topic
Grup Țintă
Limbă
Documente

Cele mai noi oportunități