Oportunități de Training

Master în inteligență artificială pentru servicii publice (AI4Gov)

Masteratul în inteligență artificială pentru servicii publice (AI4Gov) este un nou program de învățământ superior finanțat de Uniunea Europeană și dezvoltat de patru universități europene de vârf în domeniul digital, al tehnologiei și al ingineriei.  

Universidad Politécnica de Madrid (Spania), Politecnico di Milano (Italia), Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg (Germania) și Universitatea Tehnică din Tallinn (TalTech), cu sediul în capitala Estoniei, sunt cele patru instituții de învățământ superior din spatele ofertei educaționale. Programul face parte dintr-o inițiativă mai amplă, în cadrul căreia rețelele universitare, întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) și cercetătorii de vârf și-au unit forțele pentru a oferi noi programe de masterat specializate de înaltă calitate și cursuri în domeniul inteligenței artificiale (IA). Inițiativa este finanțată prin programul Telecom al Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE) și va aduce competențele digitale avansate mai aproape de persoanele fără caracter tehnic și de alți profesioniști, contribuind la obiectivul de 20 de milioane de profesioniști din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) până în 2030, prezentat în deceniul digital al Comisiei Europene.

Scopuri și obiective

Obiectivul programului AI4Gov este de a pregăti viitorii lideri în domeniul transformării digitale pentru dezvoltarea și adoptarea sporită a IA în sectorul public. Aceștia vor învăța cum să planifice, să proiecteze și să utilizeze IA în furnizarea de servicii publice, astfel încât să îmbunătățească furnizarea, eficacitatea și valoarea acestor servicii publice, precum și capacitatea sectorului public prin intermediul unei gestionări, al cunoașterii și al dezvoltării adecvate a proiectelor și serviciilor legate de IA.

Rezultate ale învățării

Rezultatul global preconizat culminează cu educarea specialiștilor funcționali în aplicarea IA serviciilor publice. Un specialist funcțional în IA și în serviciile publice va înțelege nu numai bazele și stadiul actual al tehnologiilor IA, ci și întregul ciclu pentru dezvoltarea și furnizarea de servicii publice care utilizează tehnologiile IA, inclusiv proiectarea, dezvoltarea, furnizarea și evaluarea.

După finalizarea cu succes a acestui program de masterat, absolvenții vor primi o diplomă comună privind inteligența artificială pentru serviciile publice, acordată de Universidad Politécnica de Madrid și Politecnico di Milano.

Mai multe informații și cerințe

Programul de masterat se adresează profesioniștilor interesați de perfecționare, provenind din orice disciplină (nu numai informatică), care doresc să își îmbunătățească cunoștințele privind IA și legătura acesteia cu administrația publică și să devină specialiști funcționali în domeniu. În plus, programul urmărește, de asemenea, să implice directori de afaceri și angajați din sectorul public (cum ar fi funcționari publici, contractanți etc.), astfel încât aceștia să dispună de cunoștințe practice cu privire la modul de punere în aplicare, gestionare și gestionare a serviciilor bazate pe IA. Studenții care dețin o diplomă în domeniul TIC sunt, de asemenea, invitați să își depună candidatura. Cea de-a doua ediție a programului de masterat, care va începe în septembrie 2022, va fi un curs cu fracțiune de normă, spre deosebire de prima ediție, care a fost cu normă întreagă.

Înscrierile pentru cea de-a doua ediție a masteratului sunt deschise până la 30 iunie 2022. Accesați linkul pentru mai multe informații despre cum vă puteți depune candidatura.

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

Program educațional
Mediu de lucru

Mixtă
Tip training

Cu frecvență redusă intensiv
Durata

Sub 1 an
Topic
Grup Țintă
Limbă
Documente

Cele mai noi oportunități