Oportunități de Training

Open and Smart Government MOOC (Guvernare deschisă și inteligentă)

„Open and Smart Government” este un MOOC al TU Delft, o universitate publică din Țările de Jos, cu accent pe inginerie și tehnologie. Scopul cursului este de a introduce principii-cheie în ceea ce privește guvernarea deschisă și de a analiza tendințele actuale și evoluțiile globale în acest domeniu, comparând datele publicate de guvernele din Europa și SUA. Transparența este un obiectiv-cheie pentru guvernele din întreaga lume și un indicator al succesului la nivel național. Însă deschiderea datelor guvernamentale și digitalizarea evidențelor publice prezintă, de asemenea, provocări.

Tehnologiile, care ar trebui să sprijine guvernarea deschisă, sunt fragmentate: și, având în vedere diferitele părți interesate implicate, nu a văzut încă modul în care cele mai bune practici pentru o guvernare deschisă s-ar schimba de la o țară (sau context) la alta. Acestea sunt câteva dintre subiectele abordate de MOOC, oferind în același timp exemple și linkuri către cazuri și aplicații concrete. Puteți începe cursul oricând: este autostimulată și necesită aproximativ 4-7 de ore de timp de studiu pe o perioadă de 4 săptămâni.

De ce acest MOOC?

Acest MOOC acoperă principalele domenii ale guvernării deschise. Acesta analizează nivelurile de transparență din cadrul administrației publice și modul în care acestea pot crește, asigurându-se, în același timp, că datele și informațiile sensibile sunt securizate și sigure. Acesta se axează, de asemenea, pe beneficiile datelor privind guvernarea deschisă pentru factorii de decizie, care doresc să utilizeze inteligent datele și să maximizeze impactul acestora. Cursul vă va arăta, de asemenea, tehnologiile care sunt deja disponibile și implementate de unele instituții, care au scopul de a face guvernele mai transparente și de a încuraja deschiderea datelor guvernamentale.

Cui îi este destinat acest MOOC?

  • Studenți interesați de elementele de bază ale guvernării deschise, de guvernarea inteligentă, de guvernanța bazată pe date și de cercetarea bazată pe date.
  • Profesioniști și cercetători care lucrează în domeniul cercetării guvernamentale deschise și care sunt interesați de strategii și provocări pentru deschiderea guvernelor.
  • Profesioniști și cercetători care lucrează în domeniul cercetării datelor deschise sau al inițiativelor în materie de date deschise.
  • Profesioniști și cercetători care lucrează pe teme legate de valorile publice, utilizarea algoritmilor, inclusiv transparența și viața privată, într-un context guvernamental.
  • Administratori de rang înalt, consilieri în materie de politici, funcționari guvernamentali sau membri ai agențiilor, care sunt interesați de modul în care TIC schimbă guvernele și de modul în care TIC pot fi utilizate în administrațiile publice.

Sunt necesare cunoștințe de bază în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, precum și cunoștințe de bază privind sistemele cu mai mulți actori.

Rezultate ale învățării

După finalizarea cu succes a acestui MOOC, veți învăța conceptele fundamentale ale guvernării deschise și ale datelor. Veți putea, de asemenea, să analizați și să discutați potențialele avantaje și dezavantaje ale unui anumit caz public deschis din punctul de vedere al administrației publice și să discutați cele mai bune practici în domeniu. Veți dobândi cunoștințe despre principiile guvernării deschise și veți învăța cum să utilizați datele deschise prin intermediul algoritmilor de bază și al tehnicilor IA.

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

MOOC (Cursuri online deschise și în masă)
Mediu de lucru

Online
Tip training

Cu frecvență redusă intensiv
Durata

Sub 4 săptămâni
Training Gratuit

1

Da
Topic
Grup Țintă
Limbă
Documente

Cele mai noi oportunități