Oportunități de Training

Programarea funcțională în Haskell: Suprasolicitați codificarea

Universitatea din Glasgow oferă acest curs gratuit online care îi va învăța pe participanți cum să dezvolte software utilizând Haskell, cea mai recentă paradigmă a limbajului de programare. Haskell este un limbaj funcțional de programare bazat pe principii matematice formale. Acest lucru face ca limbajul să fie ușor de dezvoltat și care funcționează eficient pe orice mașină modernă multicriferă. De fapt, Haskell este utilizat din ce în ce mai mult în diverse domenii, de la rețelele sociale la serviciile bancare de investiții.

Datorită acestui curs, cursanții vor avea o introducere importantă în utilizarea Haskell, descoperindu-i puterea și simplitatea. La sfârșitul cursului, elevii vor putea:

  • să caracterizeze diferențele dintre paradigmele de programare imperativă și cele funcționale;
  • punerea în aplicare a unor programe funcționale la scară mică în Haskell elementar;
  • aplică combinatori standard pentru operarea pe liste;
  • crearea de noi tipuri de date algebrice și utilizarea recurenței pentru a defini funcții care traversează tipurile recurente;

În plus, cursul a fost creat de Școala de informatică din cadrul Universității din Glasgow, locul de naștere virtual al limbii Haskell, unde mulți dintre dezvoltatorii web care au creat limba respectivă funcționează încă. Acest lucru vă va permite să descoperiți cele mai bune informații pentru a maximiza utilizarea limbii Haskell.

Cursul se adresează cursanților care au deja cunoștințe și experiență în cel puțin un limbaj de programare, cum ar fi Python sau Java. Acesta este conceput pentru studenții la informatică, dezvoltatorii de software care doresc să învețe un nou stil de programare sau orice persoană care dorește să înceapă studii universitare în domeniul informaticii sau al tehnologiei informației.

Durata cursului este de 6 săptămâni, dar oricine poate urma acest curs de sine stătător și poate învăța în propriul ritm.

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

Curs
Mediu de lucru

Online
Tip training

Cu frecvență redusă lejer
Durata

Sub 3 luni
Training Gratuit

1

Da
Topic
Grup Țintă
Limbă
Documente

Cele mai noi oportunități