Oportunități de Training

Programe de formare SaorEd

SaorEd oferă acces liber la o gamă largă de cursuri pentru solicitanții de protecție internațională, refugiați și alte comunități insuficient deservite din Irlanda. Printre acestea se numără o serie de cursuri de nivel avansat pentru limba engleză, tehnologia informației, asistență medicală și pregătirea carierei. Cursurile sunt în principal în limba engleză, dar interfețele de navigație sunt furnizate în limbile arabă și farsi.

Platforma SaorEd este menită să acopere lacunele din programele de educație și formare existente. În timp ce cele 16 de consilii pentru educație și formare (ETB) și altele oferă cursuri gratuite de limbă engleză, de exemplu, locurile din acestea sunt adesea dificil de obținut. Cu toate acestea, competențele lingvistice sunt esențiale pentru integrarea și bunăstarea solicitanților de protecție și a refugiaților.

Cursurile inițiale de limbi străine oferite pe SaorEd vor include o introducere în limba engleză, engleza intermediară pentru universitate, engleza pentru vorbitorii de arabă și engleza avansată la locul de muncă. Programul de studii privind competențele informatice va acoperi competențele digitale de bază (în engleză și arabă), competențele IT intermediare, precum și cursuri mai avansate, cum ar fi designul web cu HTML, CSS și Javascript.

SaorEd oferă programe de studiu utilizând cursuri online deschise și în masă (MOOC) de la furnizori de educație de renume. Ofertele inițiale se bazează pe un sondaj realizat în rândul a peste 100 de persoane care sunt sau au trecut de la furnizarea directă. În lunile următoare, platforma va fi extinsă pentru a include cursuri în alte domenii care vor contribui la deschiderea parcursurilor către ocuparea forței de muncă și către continuarea educației.

Multe dintre programele de studii SaorEd sunt oferite exclusiv solicitanților de protecție internațională, iar cursanților li se eliberează certificate la finalizare. Oferind acces liber la oportunități de învățare online, aceasta garantează că educația gratuită este disponibilă în orice moment, în orice loc, comunităților insuficient deservite.

SaorEd este o inițiativă de colaborare din Doras, noul program Orizont și Parteneriatul pentru demnitate. Aceasta se bazează pe platforma de învățare online Kiron, care a fost concepută în mod specific pentru refugiați și comunitățile insuficient deservite și care este deja utilizată pe scară largă în Orientul Mijlociu și în Europa.

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

MOOC (Cursuri online deschise și în masă)
Mediu de lucru

Online
Tip training

Cu frecvență redusă lejer
Durata

Sub 4 săptămâni
Training Gratuit

1

Da
Certificat Gratuit

1

Da
Topic
Grup Țintă
Limbă
Documente

Cele mai noi oportunități