Oportunități de Training

Resursele online LEMON – program de self-learning al CE

Departamentul Educației din Consiliul Europei a lansat din 2017 o platformă care oferă resurse educaționale gratuite. Subiectele variază de la cultura democratică la dezvoltarea interculturală și drepturile omului, însă unele sunt specifice ICT, cum ar fi Elemente cheie pentru înțelegerea social media, democrației și drepturilor omului sau Elemente cheie în predarea competențelor democratice prin social media sau Elemente cheie în folosirea social media ca resursă educațională pentru democrație.

Acest site conține și un catalog de resurse unde pot fi accesate manuale de spirit cetățenesc în epoca digitalizării, ca și lucrări despre dezvoltarea abilităților studenților de a evalua informațiile din media și social media sau despre dezvoltarea competențelor democratice în epoca digitală. Aceste resurse pot fi accesate aici.

Cursurile de self- learning conțin subiecte precum alfabetizarea digitală, recunoașterea cyber-bullying, dar și educație cetățenească digitală. Ele pot ține între două și zece ore, avantajul fiind că participanții la aceste ședințe pot decide când și în ce ritm să urmărească aceste cursuri online.

O serie de resurse mai apropiate de mediul școlar tradițional sunt Master Classes, unde participanții învață alături de colegi, experți și traineri. Ei pot alege subiectele de discuție din săptămânile care urmează. Din păcate ultimul Master Class a avut loc în 2020.

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

Curs
Tip training

Cu frecvență redusă lejer
Durata

Sub 1 săptămână
Documente

Cele mai noi oportunități