Oportunități de Training

Rețele ultra-dense pentru 5G și evoluția sa

Descoperiți lumea 5G, a5-a generație de comunicații mobile, care este implementată în prezent în întreaga lume. Tehnologia 5G va crește semnificativ viteza comunicațiilor în bandă largă (știați că în prezent există cel puțin la fel de multe telefoane mobile active ca și oamenii de pe planetă) și va îmbunătăți fiabilitatea comunicațiilor de la mașină la mașină. Acesta este un factor de propagare pentru industria telecomunicațiilor de pretutindeni, în special atunci când ne gândim la serviciile care nici măcar nu există încă, pe care oamenii de știință le consideră posibile pentru tehnologia 5G.

Revoluția tehnologiilor mobile începe cu tehnologia 5G, iar unul dintre aspectele-cheie ale acestora este rețelele ultra-dense, alcătuite (și cunoscute sub denumirea de) microcelule. MOOC explorează elementele de bază ale arhitecturii 5G, principiile fundamentale și tehnologiile generice esențiale. Acesta este conceput de cercetători din cadrul proiectului TeamUp5G, finanțat de UE, care reunește experți tineri și mai experimentați și cercetători care să colaboreze pentru a îmbunătăți micile celule din 5G (creșterea capacității, reducerea consumului de energie).

Subiecte acoperite de prezentul MOOC

  • Tehnologiile-cheie necesare pentru a permite sau a sprijini comunicațiile mobile 5G;
  • Elementele fundamentale ale rețelelor ultradense și ale microcelulelor în contextul tehnologiei 5G și al evoluției sale;
  • Tehnologii de transmisie recente și noi și gestionarea interferențelor;
  • Tehnici de reducere a consumului de energie și a utilizării în comun a spectrului;
  • Principiile esențiale ale evoluției către tehnologia 6G;
  • Utilizarea luminii vizibile (LiFi) pe lângă radio;
  • Tehnologii emergente, cum ar fi utilizarea frecvențelor Tera Hertz (THz) sau a suprafețelor reconfigurabile inteligente.

Bine de știut

În cadrul acestui curs, veți învăța principiile de bază care stau la baza rețelelor ultra-dense, a microcelulelor și a posibilităților pe care acestea le deschid în 5G. Sunt de dorit unele cunoștințe în domeniul ingineriei, în special în domeniul comunicațiilor mobile. De asemenea, ar trebui să fiți familiarizat cu conceptele de bază ale tehnologiei comunicațiilor radio, comunicațiilor digitale și prelucrării semnalelor.

Cursul este condus de instructor și se desfășoară pe parcursul a 6 săptămâni. Veți avea nevoie de un angajament de timp între 4 și 6 de ore pe săptămână.

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

MOOC (Cursuri online deschise și în masă)
Mediu de lucru

Online
Tip training

Cu frecvență redusă lejer
Durata

Sub 3 luni
Training Gratuit

1

Da
Topic
Grup Țintă
Limbă
Documente

Cele mai noi oportunități