Oportunități de Training

Securitatea stratului de transport (TLS) – Computerfil

Computerphile este un canal Youtube care publică periodic materiale video despre calculatoare și subiecte TIC conexe. Conținutul produs este interesant, informativ și explicat cu ușurință, fiind, de asemenea, complet accesibil și gratuit.

În acest material video, discuția se axează pe întrebarea specifică: „Este absolut pretutindeni, dar ce este TLS și de unde a venit?

TLS sau, în versiunea extinsă Transport Layer Security, este un protocol criptografic conceput pentru a asigura securitatea comunicațiilor printr-o rețea informatică. Subiectul este explorat de dr. Mike Pound, care explică contextul din spatele acestui protocol omniprezent de securitate a internetului, într-o pagină de conținut de aproximativ 15 de minute.
De fapt, protocolul este utilizat pe scară largă în aplicații precum e-mailul, mesageria instantanee și vocea prin internet, dar utilizarea sa pentru securizarea HTTPS rămâne cea mai vizibilă pentru public. Protocolul TLS vizează în primul rând asigurarea securității, inclusiv a vieții private (confidențialitate), a integrității și a autenticității prin utilizarea criptografiei, cum ar fi utilizarea certificatelor, între două sau mai multe aplicații informatice care comunică. El se desfășoară în stratul de prezentare și este compus din două straturi: înregistrarea TLS și protocoalele de strângere de mână TLS.

Pentru informații generale complete și detalii conexe, materialul video poate fi accesat prin intermediul linkului de mai jos. Elevii și cetățenii care doresc să afle mai multe despre sistemele informatice și subiectele conexe sunt invitați să consulte canalul și numeroasele materiale video informative care sunt furnizate în mod constant. Te interesează mai mult!

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

Program scurt de învățare
Mediu de lucru

Online
Tip training

Cu frecvență redusă lejer
Durata

Sub 1 săptămână
Training Gratuit

1

Da
Documente

Cele mai noi oportunități