Oportunități de Training

SkillBrain este platforma care le pune IT-iștilor mintea la contribuție

Grigore Prepeliță, fondatorul SkillBrain, a început cariera sa în industria IT la companii de renume din România. Dezvoltându-și expertiza în mod continuu, a pornit misiunea de a facilita învățarea programării și abilităților tehnice pentru alții. Cu această viziune, a creat SkillBrain, o platformă de cursuri online care oferă o varietate de cursuri IT, cu accent pe formarea completă și integrarea studenților în industrie.

SkillBrain a fost fondată în octombrie 2021, iar din august 2022, Grigore a preluat rolul de CEO al platformei. Acest startup oferă cursuri în domenii precum dezvoltator front-end, control calitate (QA), inginer QA, designer web și oferă, de asemenea, oportunități de stagii în industria IT. Cu toate acestea, piața IT din România este competitivă și există o multitudine de platforme de cursuri, iar Grigore a recunoscut că, în ciuda deficitului de specialiști IT, găsirea unui loc de muncă în acest domeniu nu este întotdeauna ușoară.

El crede că puține cursuri pregătesc cu adevărat studenții pentru piața muncii și susține că există nevoie de o imersiune completă în domeniul IT, care depășește programarea și include experiența de lucru în echipă și cunoașterea metodologiilor și proceselor de lucru din industria IT. De asemenea, a observat că doar o mică parte dintre cursanți finalizează cu succes cursurile online disponibile pe alte platforme precum Udemy.

Cu toate acestea, SkillBrain se diferențiază prin oferirea unui suport personalizat pentru studenți, oferind feedback și răspunsuri la întrebări. În plus, oferă stagii la 7 parteneri din România, SUA și Europa, dezvoltând, de asemenea, un curriculum pentru UX/UI și crescând rata de finalizare a programelor. Modelul lor de afaceri implică partajarea veniturilor cu creatorii de conținut, permițând specialiștilor să creeze și să vândă cursuri pe platformă în schimbul unui comision. SkillBrain a constatat că durata de angajare după finalizarea programelor lor este de aproximativ 9-10 luni.

Planul pentru viitorul apropiat al SkillBrain include extinderea către Marea Britanie și Germania. Echipa platformei este formată din mentori de la branduri cunoscute din industria IT și startup-uri tehnologice, și oferă suport tehnic și asistență organizatorică pentru programul lor. De asemenea, au dezvoltat un Centru de carieră pentru a ajuta studenții să construiască un CV și să se pregătească pentru interviuri.

Acceleratorul InnovX-BCR a avut un impact semnificativ asupra dezvoltării SkillBrain, oferind acces la experți din diferite domenii critice ale afacerii și facilitând îmbunătățiri în strategia lor de creștere. Grigore a recunoscut că acceleratorul a fost util pentru revizuirea modelului lor de afaceri și identificarea unor noi oportunități de monetizare și diversificare a veniturilor. În prezent, SkillBrain lucrează la crearea unei noi platforme pentru optimizarea conținutului și integrarea inteligenței artificiale în procesul educațional.

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

MOOC (Cursuri online deschise și în masă)
Mediu de lucru

Bazată pe proiect
Tip training

Cu frecvență redusă lejer
Durata

Sub 6 luni
Documente

Cele mai noi oportunități