Oportunități de Training

Universitatea Tehnică din München, master în științe și tehnologie cuantică

Despre program

Știința și tehnologia cuantică este un domeniu larg și interdisciplinar care acoperă o gamă largă de domenii științifice, inclusiv informatica cuantică, detectarea cuantică, simularea cuantică și altele. Toate aceste sectoare stau la baza principiilor bine fundamentate ale mecanicii cuantice, care se bazează pe evoluțiile din alte domenii, cum ar fi matematica, tehnologia informației, ingineria electrică și chimia.

Având în vedere complexitatea acestui domeniu, Universitatea Tehnică din München și Universitatea Ludwig-Maximilians din München s-au reunit pentru a oferi un master interdisciplinar în științe și tehnologie cuantică (QST) predat în limba engleză. Studenții vor beneficia de mediul de cercetare oferit de Centrul de excelență Cluster München pentru știință și tehnologie cuantică.

Programul de studii

Programul de studiu pentru QST Master depășește predarea mecanicii cuantice în aplicarea modernă a tehnologiilor cuantice. Mai degrabă, programele de studiu QST își propun să predea elevilor care vor lucra în avangarda științelor cuantice și care vor extinde domeniile de cercetare existente în domeniul științelor naturale, matematicii și ingineriei.

Cursurile disponibile în cadrul programului de masterat QST acoperă elementele de bază și competențele necesare pentru a realiza cu succes proiecte de cercetare sau industriale dincolo de granițele interdisciplinare. Programul de masterat QST este un program cu două componente, conceput pentru a le oferi studenților experiență în formarea în domeniul cercetării între științele naturii, inginerie și matematică, precum și pentru a dobândi o perspectivă timpurie asupra cercetării actuale la cel mai înalt nivel internațional. Studenții se pot înscrie la cursuri oferite de ambele universități implicate și își pot elabora propriile programe de învățământ personalizate. Pe lângă opțiunea de a-și concepe propriul program de studiu, studenții pot opta să se specializeze fie în știința și tehnologia cuantică experimentală, fie în știința și tehnologia cuantică teoretică.

Cerințe

Potențialii studenți trebuie să dețină o diplomă de licență de cel puțin șase semestre în domeniul fizicii sau o altă disciplină adecvată de la o universitate germană sau străină. Titularii unei diplome de inginer sau de științe naturale, obținute de la o universitate germană sau străină, vor fi, de asemenea, avuți în vedere de comitetul de admitere. Procedura completă de admitere și cerințele acesteia pot fi consultate.

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

Program educațional
Mediu de lucru

Cu prezență față în față
Tip training

Cu frecvență
Durata

Mai mulți ani
Topic
Grup Țintă
Limbă
Documente

Cele mai noi oportunități