Oportunități de Training

Volume mari de date, inteligență artificială și etică MOOC

„Volumele mari de date, inteligența artificială și etica” este un MOOC conceput de Universitatea California UC Davis. Acest curs vă oferă informații generale și experiență practică în ceea ce privește volumele mari de date și A.I., cele două forțe principale care stau la baza revoluției științifice computaționale. Datorită acestui curs de bază, veți primi o primă privire la aceste două teme fundamentale și veți învăța cum să începeți să lucrați cu IBM Watson.

Contextul MOOC

Având în vedere că 98 % din populația lumii utilizează tehnologia digitală și peste 99 % din totalul conținutului mediat sunt în format digital, umanitatea lasă în urmă o amprentă digitală semnificativă.

Teoretic, acest lucru oferă șanse nevăzute de a înțelege și de a influența societatea. În realitate, singura modalitate de prelucrare a acestei inundații de informații este utilizarea aceleiași tehnologii digitale care a creat-o. Învățarea automată este motorul care ne permite să extragem informații noi și impresionante din volume masive de date, în timp ce datele servesc drept combustibil. Utilizarea algoritmilor pentru a afla mai multe despre noi înșine ridică în mod natural probleme de ordin etic, deoarece o parte semnificativă a acestor date este despre noi înșine. Din acest motiv, în ultima parte a acestui curs vor fi furnizate noțiuni despre etica cercetării și despre unele dintre vechile și noile linii pe care trebuie să le aibă în vedere oamenii de știință în domeniul social. Vă veți implica în laboratoare practice în care veți utiliza inteligența artificială a IBM Watson pentru a desființa personalitățile persoanelor din traseele lor de text digitale și veți instrui două aparate care pot fi utilizate de Google pentru a învăța despre potențialul și constrângerile învățării automate.

Ce veți învăța?

Cursul va consta în aproximativ 12 de ore de studiu, în ritmul dumneavoastră. Veți învăța cum:

  • Definirea și discutarea oportunităților și a limitărilor volumelor mari de date.
  • Colaborarea cu IBM Watson și analizarea personalității prin programarea limbajului natural (NLP).
  • Examinarea modului în care IA este utilizată prin studii de caz.
  • Examinarea și discutarea rolurilor pe care le joacă etica în IA și în volumele mari de date.
Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

MOOC (Cursuri online deschise și în masă)
Mediu de lucru

Online
Tip training

Cu frecvență redusă lejer
Durata

Sub 4 săptămâni
Training Gratuit

1

Da
Topic
Grup Țintă
Limbă
Documente

Cele mai noi oportunități