Un program intensiv de 3 zile pentru copii
RoboHub este un proiect al Asociatiei E-Civis lansat in anul 2018
in cadrul proiectului #altViitor prin care Microsoft Romania a sustinut #educatiadigitala in Romania.
Misiunea organizațieiE-Civis este de a promova valorile democratice la nivel național și internațional, în special prin intermediul noilor tehnologii.
E-Civis are în vedere informarea cu privire la valorile democratice și stimularea actorilor sociali de a le promova și pune în practică la nivel național și internațional.
RoboHub este un spațiu de promovare a programării și a roboticii și se adresează tuturor celor care doresc să învețe, de la 6-7 ani și fără limită superioară de vârstă.
Am acumulat experiență în cele 26 de școli din 5 județe în care am predat #educatiedigitala și am identificat câteva resurse potrivite pentru predarea la clasă a orei de TIC, dar și in cadrul #RoboHub cu peste 500 de copii.
Până acum cursurile la #RoboHub se adresau numai copiilor cu resurse financiare reduse, însă acum am deschis aceste cursuri la un preț, sperîm noi cât mai accesibil, pentru toată lumea. În continuare oferim cursurile în regim gratuit și subvenționat copiilor cu burse sociale sau care provin din familii cu venituri mai mici de 4000 RON/lună.
Cursurile nu sunt pentru a realiza profit, noi fiind o asociație non-profit, ci pentru a asigura plata sediului, a trainerilor și a testării de noi roboți și materiale didactice pe măsură ce apar.