Acest studiu a consolidat impactul semnificativ al transformării digitale asupra ofertelor clienților, a modelelor de operare a întreprinderilor și a proceselor de lucru, a sarcinilor și a activităților. El subliniază modul în care aceste schimbări afectează dinamica socială a locului de muncă, de la stilurile de conducere și practicile de management până la experiența reală a muncii în sine.
Una dintre principalele constatări a fost că, din cauza automatizării muncii, absolvenții se confruntă cu curbe de învățare mai abrupte, confruntându-se în același timp cu erodarea „spațiului sigur” în care învață. Acest lucru poate pune în pericol tranziția cu succes a acestora de la universități la piața muncii și merită cercetări suplimentare. Acest nou studiu, realizat în cursul anului 2021, reflectă învățămintele desprinse din cele peste 1000 de persoane care lucrează în prezent în Irlanda și analizează în mod specific modul în care 12 % dintre acești respondenți, care sunt actuali absolvenți în Irlanda, trec printr-o tranziție de la universitate la muncă.
Cercetările arată că absolvenții trec rapid la sarcini și activități mai avansate, care necesită un nivel mai ridicat de competențe. De asemenea, Comitetul subliniază că absolvenții nu sunt convinși de spiritul lor antreprenorial, de soluționarea problemelor și de competențele lor tehnologice. Cu toate acestea, cel mai îngrijorător este faptul că sunt raportate niveluri de epuizare. Acest nivel de epuizare poate fi legat de erodarea spațiilor de învățare sigure utilizate anterior de absolvenți.