Acest studiu a consolidat impactul semnificativ al transformării digitale asupra propunerilor clienților, a modelelor operaționale de afaceri și a proceselor de lucru, sarcinilor și activităților. Acesta a evidențiat modul în care aceste schimbări influențează dinamica socială a locului de muncă, de la stilurile de conducere și practicile manageriale până la experiența muncii în sine.

Una dintre principalele constatări a fost că, din cauza automatizării muncii, absolvenții se confruntă cu curbe de învățare mai abrupte și, în același timp, cu o erodare a „spațiilor sigure” în care să învețe. Acest lucru are potențialul de a compromite tranziția cu succes a acestora de la colegiu la lumea muncii și a meritat să fie explorate în continuare. Acest nou studiu, realizat pe parcursul anului 2021, surprinde informații de la peste 1000 de persoane care lucrează în prezent în Irlanda și examinează în mod specific modul în care 12 % dintre acești respondenți, actualii absolvenți ai Irlandei, au experiență în tranziția de la colegiu la muncă.

Cercetările arată că absolvenții trec, într-adevăr, rapid la sarcini și activități mai avansate, care necesită niveluri mai ridicate de competențe. De asemenea, subliniază că absolvenții nu sunt încrezători în ceea ce privește stimul lor de afaceri, soluționarea problemelor și competențele tehnologice. Cu toate acestea, cele mai îngrijorătoare sunt nivelurile de raportare ale absolvenților de epuizare. Este posibil ca aceste niveluri de epuizare să fie legate de erodarea spațiilor de învățare sigure de care se bucurau anterior absolvenții.