CyberScan este un instrument gratuit de evaluare online dezvoltat de Ma PME Cybersécurisée, care permite persoanelor fizice și întreprinderilor din regiunea Valonia din Belgia să își evalueze poziția în materie de securitate cibernetică. Instrumentul este un chestionar menit să ajute utilizatorii să identifice potențialele vulnerabilități ale sistemelor lor și oferă recomandări cu privire la modul de îmbunătățire a securității lor cibernetice. Prin abordarea proactivă a acestor deficiențe, utilizatorii pot reduce riscul unui atac cibernetic de succes și își pot proteja datele și sistemele sensibile.

CyberScan

Instrumentul CyberScan este ușor de utilizat și impune utilizatorilor doar să răspundă la o serie de întrebări referitoare la infrastructura informatică, politicile de securitate și practicile lor în materie de securitate cibernetică. Pe baza răspunsurilor utilizatorilor, instrumentul generează un raport cuprinzător care evidențiază domeniile de interes și oferă recomandări de îmbunătățire. Chestionarul este împărțit în trei secțiuni: context, măsuri organizatorice și măsuri tehnice. Raportul generat de instrumentul CyberScan include un punctaj de risc care indică nivelul de risc asociat poziției de securitate cibernetică a utilizatorului. Raportul oferă, de asemenea, recomandări specifice pentru îmbunătățirea securității în domenii precum controlul accesului, securitatea rețelelor și protecția datelor.

QUICKScan

În plus, QuickScan este un instrument conceput pentru utilizatorii care s-ar putea să nu dispună de timpul sau resursele necesare pentru a finaliza o evaluare completă a CyberScan, dar care doresc în continuare să obțină o idee generală cu privire la gradul lor de pregătire în materie de securitate cibernetică. Utilizatorii pot finaliza evaluarea în doar câteva minute, ceea ce face ca aceasta să fie o opțiune excelentă pentru persoanele aglomerate sau pentru întreprinderile mici cu resurse limitate. QUICKScan este disponibil, de asemenea, în mai multe limbi, făcându-l accesibil unui public mai larg.