imagine decorativă

Consolidarea competențelor în domeniul semiconductorilor: Participați la discuție și găsiți parteneri de proiect!

Aldoilea obiectiv: Cererea deschisă, finanțată în cadrul programului-cadru Orizont Europa, vizează creșterea ponderii studenților care aleg TIC și, în special, disciplinele semiconductorilor și reducerea dezechilibrelor de gen printr-o acțiune comună a instituțiilor de învățământ superior și a IMM-urilor, inclusiv a întreprinderilor nou-înființate. Consorțiile pot candida pentru una sau ambele acțiuni, și anume Rețeaua academică și formarea profesională, descrise mai jos.

Rețeaua academică

Proiectul propus este necesar pentrudezvoltarea unei Academii europene de competențe în domeniul semiconductorilor: o rețea europeană a instituțiilor de învățământ superior și a industriilor relevante, inclusiv a întreprinderilor nou-înființate și a IMM-urilor din domeniul microelectronicii, pentru a aborda aspectele de mai sus. Accentul ar trebui pus pe creșterea numărului de elevi înscriși care provin din licee și pe asigurarea disponibilității, în programele de învățământ ale instituțiilor de învățământ superior, a unor subiecte care abordează nevoile industriei, precum și a unor subiecte de vârf în acest sector, de exemplu proiectarea de cipuri.

Academia ar trebui să abordeze, de exemplu:

Formarea profesională

Proiectul propus trebuie să definească o platformă în rândul centrelor de formare profesională și educațională (EFP), al industriei, în special al întreprinderilor nou-înființate și al IMM-urilor, al mediului academic și al partenerilor sociali, pentru a răspunde nevoii de formare profesională continuă pentru a spori capacitatea de inserție profesională, de exemplu prin:

Componența consorțiilor:

Finanțarea:

Data prevăzută pentru deschiderea primirii propunerilor este 11 mai 2023. Termenul

de depunere a candidaturilor este 26 septembrie 2023, ora 17: 00 (ora Bruxelles-ului).

Informații privind cererea de propuneri:  Disponibil pe Portalul pentru finanțare și licitații.  

Ziua de informare cu privire la această cerere de propuneri va avea loc la 2 iunie, va găsi toate informațiile și se va înregistra la acest link.

 


Găsiți propuneri de pregătire a partenerilor de proiect

Doriți să găsiți parteneri la consorții și să participați la această cerere de propuneri?

Utilizați doar funcția Observații din partea de jos a acestei benzi de rulare pentru a introduce organizația dumneavoastră, pentru a vă exprima interesul de a crea sau de a adera la consorții, pentru a indica rolul dorit în cadrul proiectului și pentru a furniza un link către profilul dumneavoastră de membru pe platformă sau adresa dumneavoastră de e-mail personală. Puteți vedea că unele organizații și-au adăugat deja profilurile mai jos, deci nu ezitați să le urmați exemplul!

Adăugare observații

Puteți, de asemenea, să transmiteți mesaje direct membrilor comunității utilizând noua funcție „Mesaje private”, faceți clic pe butonul Mesaje din colțul din dreapta sus al ecranului atunci când vă conectați după cum se arată în grabul ecranului de mai jos. Aceasta este o modalitate excelentă de a contacta potențialii parteneri într-un mod sigur și discret.

Imaginea butonului de mesagerie privată

Dacă doriți să primiți notificări prin e-mail cu cele mai recente comentarii și postări din partea potențialilor parteneri, faceți clic pe butonul Abonare lângă titlul acestui fir:

Imagine care evidențiază pictograma clopoțelului necesar pentru a vă abona la actualizările unui singur post

Dacă aveți întrebări sau comentarii, echipa noastră comunitară este pregătită și așteaptă ajutor.

rog să răspundeți la propunerile dumneavoastră!