Infrastructura europeană de servicii blockchain (EBSI) este o inițiativă paneuropeană comună a Comisiei Europene, a tuturor statelor membre ale UE, a Norvegiei și a Liechtensteinului, menită să utilizeze puterea tehnologiei blockchain pentru binele public.

Despre EBSI
EBSI este prima inițiativă de tip blockchain condusă de public, care lucrează la utilizarea tehnologiei blockchain pentru a oferi servicii publice mai bune cetățenilor din întreaga Europă. Aceasta include crearea de servicii transfrontaliere pentru administrația publică, întreprinderi, cetățeni din toate statele membre ale UE, precum și din Norvegia și Liechtenstein. EBSI este alcătuit din trei servicii tehnice principale: API, contracte inteligente și registru. Acestea sunt complet descentralizate într-o rețea de noduri din întreaga Europă. 

Ce puteți face cu EBSI? 
Pentru întreprinderile interesate să își îmbunătățească procesele prin utilizarea tehnologiei blockchain, EBSI a elaborat cadre pentru soluționarea problemelor grupate în domenii tematice denumite „Utilizarea familiilor de cazuri”. Aceste „familii” includ: Acreditări verificabile (de exemplu: trasabilitatea documentelor sau diplomele), Track &Trace și schimbul fiabil de date. O altă utilizare a ecosistemului EBSI este un portofel digital care vă permite să accesați, să stocați și să partajați informațiile dumneavoastră în întreaga Europă.

Doriți să aflați mai multe? 
Vizitați Centrul de experiență EBSI din Bruxelles pentru o experiență interactivă a „revoluției Web3”.