Proiectul „Data Space 4 Skills”(DS4Skills) a lansat în februarie o nouă platformă online denumită Inventarul interactiv DS4Skills, care urmărește să ofere o imagine de ansamblu cuprinzătoare și structurată a diferitelor platforme, servicii, aplicații și alte inițiative din domeniul datelor privind competențele. Inventarul se axează pe platformele pentru competențe legate de transformarea verde și digitală.

Acest inventar online urmărește să abordeze lipsa de vizibilitate și fragmentarea inițiativelor existente în spațiul de date privind competențele, oferind o interfață ușor accesibilă și ușor de utilizat, cu trei funcții interactive: Descoperire, relații și analiză. Inventarul interactiv DS4Skills servește drept instrument important de comunicare pentru proiectul DS4Skills și pentru toți membrii ecosistemului de date privind competențele și se preconizează că va îmbunătăți alinierea și armonizarea între proiectele paralele din cadrul programului Europa digitală.

Conținutul inventarului a fost colectat prin intermediul unei scanări de piață, constând într-un sondaj online și o cercetare documentară cu privire la informațiile disponibile publicului cu privire la inițiative. În plus, a fost aplicată metodologia de clasificare și evaluare a inițiativelor existente în materie de competențe și date educaționale. Se recrutează în mod constant noi inițiative prin intermediul unui formular de depunere online, iar utilizatorii platformei online sunt invitați să sugereze noi inițiative și să adauge detalii cu privire la inițiativele deja încorporate.

DS4Competențe: istoricul cauzei

Spațiul de date pentru competențe (DS4Skills) este un proiect pe 1 ani menit să pregătească terenul pentru dezvoltarea unui spațiu european al datelor deschis și fiabil pentru competențe, care să sprijine schimbul de date privind competențele și accesul la acestea.

Acesta este finanțat de Comisia Europeană în cadrul programului Europa digitală și implică 14 de parteneri din sectorul industriei, al educației și al ecosistemului de date.