Documentul evidențiază dezechilibrele de gende pe piața forței de muncă și încearcă să propună posibile soluții pentru sectorul TIC.

Prima parte a orientărilor oferă un scurt rezumat al faptelor și statisticilor care descriu unele dintre provocările cu care se confruntă femeile în sectorul TIC și prezintăapoi posibilele motive pentru care femeile sunt subreprezentate în acest domeniu. Între timp, a doua parte a documentului stabilește orientări care pot fi adoptate pentru a crește numărul femeilor și a le menține în sectorul TIC. Aceste orientări includ următoarele măsuri care trebuie luate: încurajarea fetelor să ia în considerare carierele în domeniul TIC; consolidarea educației; promovarea recrutării femeilor și menținerea femeilor pe piața muncii; creșterea numărului de antreprenoare și de manageri TIC. Aceste măsuri sunt însoțite, de asemenea, de sfaturi concrete și de exemple proaste de bune practici.

Orientările propuse se adresează tuturor părților interesate care ar putea avea preocupări cu privire la proporția scăzută de femei din sectorul TIC.