Principala provocare în ceea ce privește planificarea politicilor în materie de competențe pentru fiecare tehnologie emergentă este că (a) există puține cunoștințe cu privire la tipul de locuri de muncă în care sunt necesare competențele, (b) locurile de muncă legate de tehnologie nu au fost legate de cadrul profesional oficial utilizat în scopuri de anticipare și (c) distribuția competențelor este probabil să fie rapid depășită pe măsură ce tehnologiile emergente sunt adoptate într-o gamă tot mai largă de sectoare și activități economice.

Ca răspuns la aceste provocări, prezentul raport prezintă un cadru metodologic unic care estimează cererea actuală de competențe blockchain utilizând tehnologii de colectare a datelor. Raportul identifică locuri de muncă legate de tehnologia blockchain în clasificarea profesiilor și elaborează previziuni atât pentru profesioniștii din domeniul tehnologiei blockchain, cât și pentru noii absolvenți calificați în domeniul tehnologiei blockchain pentru perioada 2020-2026. Studiul utilizează, de asemenea, datele Eurostat și un sondaj în rândul partenerilor Chaise pentru a estima oferta de absolvenți TIC, precum și tehnologia blockchain pentru fiecare țară într-o anumită perioadă de timp.

Previziunile rezultate vor permite UE și statelor membre să evalueze în ce măsură este probabil să apară dezechilibre pe piața forței de muncă pe termen scurt, ceea ce ar putea împiedica dezvoltarea sectorului blockchain.

Modelul de previziune a competențelor utilizat pentru elaborarea raportului este disponibil aici.