Transformarea digitală, automatizarea și globalizarea remodelează piața muncii și creează o nevoie fără precedent de recalificare și perfecționare la nivel mondial. Dezvoltarea IA generativă accelerează și mai mult noile imperative ale forței de muncă, pe măsură ce întreprinderile adoptă puterea transformatoare a acestei tehnologii.

În fiecare an, Coursera prezintă o atracție profundă în diferite țări pentru a debloca și a înțelege tendințele în materie de competențe care modelează forța de muncă mondială. Al cincilea raport anual privind competențele globale a fost publicat, pe baza datelor provenite de la milioane de cursanți din Cursera, pentru a-i ajuta pe liderii din mediul de afaceri, din administrația publică și din învățământul superior să înțeleagă peisajul competențelor aflat în schimbare rapidă și disponibilitatea talentelor calificate la nivel mondial.

Centrele emergente de talente și tehnologice redefinesc ideea unei forțe de muncă globalizate, competențele la cerere devenind din ce în ce mai distribuite. Creșterea la nivel mondial a numărului de micro-certificate industriale corespunde creșterii simultane a muncii de la distanță, ceea ce aduce cu sine oportunități de carieră fără precedent pentru persoanele din întreaga lume.

Principalele constatări globale: