Studiul face parte din documentele de lucru ale OCDE privind educația și oferă o analiză aprofundată a situației gândirii computaționale în educația copiilor preșcolari. Programarea computerizată și competențele asociate de gândire computațională (CT) sunt esențiale pentru a prospera în lumea academică și profesională de astăzi.
La nivel mondial,
s-a pus un accent din ce în ce mai mare pe promovarea competențelor CT, precum și pe introducerea conceptelor de programare informatică și a limbilor încă din grădiniță și din învățământul preșcolar. Instrumentele, programa de învățământ și cadrele de promovare a combaterii terorismului în primii ani trebuie concepute și puse în aplicare astfel încât să implice copiii care încă nu pot citi și scrie, care învață prin joc și care au o scurtă perioadă de atenție și o memorie de lucru limitată, dar și curiozitate naturală puternică. Prezentul document de analiză sintetizează literatura empirică și teoretică privind situația din domeniul CT, deoarece se referă la învățarea și dezvoltarea timpurie, o perioadă în care copiii de vârstă mică sunt introduși în competențele fundamentale, cum ar fi alfabetizarea și competențele numerice, care pot fi completate cu atenție de o explorare a CT.

Documentul de lucru începe cu furnizarea unor definiții-cheie ale termenilor referitori la combaterea terorismului și a contextului în domeniul CT. În continuare, se discută despre modul în care combaterea terorismului și-a găsit locul în standardele de învățare și în cadrele pentru nivelurile timpurii de educație, precum și în cercetarea privind combaterea terorismului în învățarea și dezvoltarea timpurie. În continuare, revizuirea evidențiază diverse instrumente, tehnologii și mijloace de comunicare care au fost dezvoltate în ultimul deceniu pentru a sprijini combaterea terorismului la copiii de vârstă mică, inclusiv interfețe neconectate și fără ecran. În cele din urmă, evaluarea discută punerea în aplicare a programelor de combatere a terorismului în țările OCDE și prezintă aspecte importante legate de echitate și acces la educația în domeniul combaterii terorismului.

Structura documentului de lucru este împărțită după cum urmează:

  1. Definirea gândirii computaționale, a informaticii și a programării
  2. Cadre de gândire computațională și standarde de învățare
  3. Gândirea computațională și învățarea și dezvoltarea timpurie
  4. Instrumente pentru învățarea de la o vârstă fragedă în domeniul combaterii terorismului
  5. Educație eficace și scalabilă în domeniul combaterii terorismului
  6. Echitate și acces
  7. Observații finale și principalele concluzii pentru factorii de decizie