Vârsta automatizării la orizont oferă noi oportunități și progrese, dar femeile se confruntă cu noile provocări generate de această nouă etapă, împreună cu provocările pe termen lung. Până în 2030, este posibil ca între 40 și 160 de milioane de femei din întreaga lume să trebuiască să treacă de la funcții, adesea la posturi cu înaltă calificare. Pentru a face față acestor tulburări, atât femeile, cât și bărbații trebuie să fie calificați, mobili și tehnologici, dar femeile se confruntă cu obstacole majore și vor avea nevoie de sprijin specializat pentru a avansa în industrie.
Institutul Global McKinsey, The future of women at work ( Viitorul femeilor la locul de muncă): Tranzițiile în eraautomatizării consideră că, dacă femeile fac tranzițiile necesare, ele ar putea fi mai productive și mai bine remunerate. În caz contrar, ele s-ar putea confrunta cu diferențe salariale tot mai mari sau ar putea fi neglijate și mai mult dacă progresele în direcția egalității de gen sunt deja lente.
Această cercetare explorează posibile modele de „locuri de muncă pierdute”, „locuri de muncă create” și „locuri de muncă schimbate” în rândul femeilor, explorând scenarii pentru modul în care modelele actuale de gen ale forței de muncă mondiale ar putea conduce la tendințe de automatizare și de creare de locuri de muncă până în 2030.
Cercetarea explorează șase economii avansate (Canada, Franța, Germania, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite) și patru economii emergente (China, India, Mexic și Africa de Sud), reprezentând aproximativ jumătate din populația lumii și aproximativ 60 % din PIB-ul mondial.