Resurse Training

Coaliția pentru securitate cibernetică

Coaliția pentru securitate cibernetică este o colaborare cu sediul în Belgia între peste 100 de actori din mediul academic, din sectorul public și din sectorul privat pentru a combate criminalitatea informatică și a sensibiliza publicul cu privire la amenințările cibernetice.

Membrii coaliției și domeniile de interes strategic

Coordonată de Fédération des Entreprises de Belgique, Belgacom, ULB și KU Leuven, misiunea Coaliției este de a consolida reziliența Belgiei în materie de securitate cibernetică prin construirea unei rețele naționale puternice de actori care își desfășoară activitatea în domeniul securității cibernetice. Membrii din cele 3 de sectoare (academice, publice, private) își reunesc expertiza și competențele pe această platformă, cu scopul de a încuraja schimbul de informații și acțiunile practice. Printre membrii coaliției se numără și Enabel, Comisia Europeană, Febelfin, EY și Universitatea din Gent.

Coaliția este împărțită în grupuri tematice care lucrează în 4 domenii strategice:

  • Schimbul de experiență (cunoștințe, bune practici, amenințări și oportunități)
  • Colaborare operațională (colaborare inter pares în cadrul unei comunități de încredere)
  • Recomandări politice
  • Sensibilizare (în rândul cetățenilor și al organizațiilor)

Resursele platformei

Platforma include o gamă largă de resurse privind securitatea cibernetică în diferite formate. Coaliția pune în comun instrumente de sensibilizare (de exemplu, un e-învățare interactivă în materie de securitate cibernetică prin intermediul Kahoot), ghiduri (de exemplu, Ghidul privind securitatea cibernetică pentru IMM-uri) și organizează campanii pe diverse teme cibernetice, inclusiv: phishing, hacking, protecția datelor și sănătatea digitală. Platforma include, de asemenea, bloguri, transmisii pe internet, cărți albe și podcasturi care acoperă știri, aspecte și proiecte din peisajul securității cibernetice, atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Distribuie
Informații Resursă Training
Topics
Target Group
Target Language(s)
Documente

Cele mai noi Resurse