Resurse Training

Kali Linux – Cea mai avansată distribuție a testelor de penetrare

Kali Linux este o distribuție Linux cu sursă deschisă bazată pe debiană care este utilizată pentru auditul de securitate de nivel avansat și pentru testarea penetrării. Distribuția oferă instrumente, automatizări și configurații care permit utilizatorului să se concentreze mai degrabă asupra sarcinii în cauză decât asupra activității înconjurătoare.

De ce se utilizează Kali Linux?

Kali Linux oferă peste 600 de instrumente de penetrare utilizate pentru sarcini de securitate a informațiilor, cum ar fi criminalistica informatică, gestionarea vulnerabilității, cercetarea în materie de securitate și ingineria inversă. Instrumentul este foarte personalizat, complet gratuit și cu sursă deschisă. Cu toate acestea, nu este o sursă deschisă largă din cauza preocupărilor legate de securitate. Gestionat de o mică echipă, instrumentul a fost dezvoltat într-un mediu sigur.

Spre deosebire de multe alte instrumente de penetrare scrise în limba engleză, Kali Linux oferă asistență multilingvă, permițând unui număr mai mare de utilizatori să acceseze și să utilizeze acest instrument în limba lor maternă. Acesta oferă un suport amplu pentru dispozitive fără fir, permițând lui Kali Linux să funcționeze în mod corespunzător pe o gamă largă de echipamente hardware.

Resurse

Platforma online oferă, de asemenea, resurse și spații comunitare. De exemplu, utilizatorii pot vizita Kali Docs pentru orice întrebări cu privire la instrument sau se pot alătura unuia dintre canalele oficiale de sprijin comunitar, cum ar fi forumurile sau canalul Discord. Pe site-ul Kali Linux sunt conectate mai multe cursuri pentru utilizatorii care doresc să își dezvolte competențele și cunoștințele în domenii variind de la securizarea dispozitivelor fără fir până la elementele de bază ale dezvoltării exploatării moderne.

Sfaturi din partea echipei

Kali Linux a fost dezvoltat pentru a fi adaptat la nevoile profesioniștilor din acest sector și nu se recomandă celor care nu cunosc distribuția Linux. Prin urmare, pentru utilizarea acestui instrument sunt necesare cunoștințe prealabile privind testele de penetrare. Platforma avertizează cu privire la utilizarea acesteia fără experiență prealabilă, deoarece utilizarea abuzivă a instrumentelor de testare a securității și a penetrării poate cauza daune semnificative. În plus, înainte de a utiliza Kali Linux, asigurați-vă că căutați compatibilitatea hardware, deoarece este posibil ca acesta să nu funcționeze cu un anumit hardware. Se recomandă instalarea lui Kali Linux mai întâi în mașina virtuală și apoi instalarea lui pe propriul hardware.

Distribuie
Informații Resursă Training
Metodologie

Distribuția testelor de penetrare

Topics
Target Group
Target Language(s)
Documente

Cele mai noi Resurse