Resurse Training

Politica de incluziune digitală

„Politica de incluziune digitală” a competenței mediatice este un instrument menit să ajute factorii de decizie să elaboreze politici eficace de promovare a incluziunii digitale. Incluziunea digitală se referă la ideea că toată lumea ar trebui să poată accesa și beneficia de tehnologia digitală, indiferent de vârstă, venit, educație sau context.

„Politica de incluziune digitală” oferă un cadru pentru ca factorii de decizie să evalueze situația actuală a incluziunii digitale în comunitățile lor și să identifice domeniile în care sunt necesare îmbunătățiri. Instrumentul constă într-un set de întrebări și evaluări care îi ajută pe factorii de decizie să înțeleagă obstacolele din calea incluziunii digitale și impactul tehnologiei digitale asupra diferitelor grupuri, cum ar fi persoanele în vârstă, gospodăriile cu venituri mici și comunitățile rurale.

Pe baza rezultatelor evaluărilor, rezerva de politici privind incluziunea digitală oferă un set de recomandări pentru factorii de decizie în vederea promovării incluziunii digitale în comunitățile lor. Recomandările acoperă o serie de domenii, inclusiv accesul la tehnologia digitală, dezvoltarea competențelor digitale și programele de alfabetizare digitală.

Pe lângă politica de incluziune digitală, educația în domeniul mass-mediei oferă, de asemenea, o serie de programe și instrumente de formare pentru a ajuta factorii de decizie să promoveze incluziunea digitală. Programele acoperă o serie de subiecte, inclusiv dezvoltarea politicilor digitale, dezvoltarea competențelor digitale și a programelor de alfabetizare digitală.

Pe scurt, politica de incluziune digitală privind alfabetizarea mediatică este un instrument valoros pentru factorii de decizie care doresc să promoveze incluziunea digitală în comunitățile lor. Instrumentul oferă un cadru cuprinzător pentru evaluarea situației actuale a incluziunii digitale și pentru identificarea domeniilor în care sunt necesare îmbunătățiri, împreună cu un set de recomandări pentru factorii de decizie politică în vederea promovării incluziunii digitale. Prin utilizarea „rezervei de politici de incluziune digitală” și a altor mijloace oferite de educația în domeniul mass-mediei, factorii de decizie pot lua măsuri pentru a promova incluziunea digitală și pentru a se asigura că toată lumea are acces la beneficiile tehnologiei digitale.

Distribuie
Informații Resursă Training
Metodologie

Nu este disponibilă nicio metodologie
Topics
Target Group
Target Language(s)
Documente

Cele mai noi Resurse