Știri

Bitdefender lansează o aplicație inovativă de detectare de anomalii pentru aplicații mobile

Postat pe:

Bitdefender lansează detectarea anomaliilor aplicațiilor pentru dispozitivele mobile Android – primul strat de protecție în timp real din industrie. Noua inovație în detectarea anomaliilor aplicațiilor monitorizează, detectează și notifică utilizatorii despre comportamente suspecte.

Bitdefender, un lider global în securitatea cibernetică, a dezvăluit în luna mai App Anomaly Detection, primul strat de protecție în timp real, bazat pe comportament, din industrie, disponibil acum în Bitdefender Mobile Security pentru Android, care detectează anomaliile din  comportamentul în aplicațiile Android.

Numărul de aplicații Android rău intenționate și compromise disponibile pentru descărcare în magazinele de aplicații populare continuă să crească, pe măsură ce grupurile de criminali cibernetici folosesc din ce în ce mai mult modelul de malware ca serviciu (MaaS). Cercetările Bitdefender au identificat zeci de aplicații Android însumând milioane de descărcări în magazinul Google Play doar în ultimul an, care au devenit rău intenționate după ce utilizatorii le-au instalat, unele acționând ca mecanisme de livrare pentru troienii de servicii bancare mobile care fură datele de conectare ale utilizatorilor.

Bitdefender App Anomaly Detection este o tehnologie nouă integrată în Bitdefender Malware Scanner pentru a oferi un nivel suplimentar de protecție prin monitorizarea și detectarea continuă a oricăror comportamente rău intenționate și alertând utilizatorul dacă sunt identificate activități suspecte. Conceput pentru a ajuta la protejarea datelor, activelor financiare și identităților utilizatorilor  Android împotriva aplicațiilor false sau rău intenționate, App Anomaly Detection protejează utilizatorii de atacuri cunoscute și necunoscute (zero-day) care au ca rezultat pierderi financiare, preluare de conturi și fraudă de identitate.

Alte soluții anti-malware pentru Android, disponibile în prezent pe piață, folosesc detectarea bazată pe semnătură, pe care infractorii cibernetici ar putea să o evite prin proiectarea aplicațiilor lor mobile pentru a manifesta comportamente rău intenționate numai atunci când sunt îndeplinite anumite condiții sau după o perioadă de zile sau săptămâni după ce acestea sunt mai întâi descărcate.

Bitdefender App Anomaly Detection folosește o combinație de modele de învățare automată, scanare a comportamentului în timp real, sisteme de reputație și alte puncte de date pentru a monitoriza continuu și detecta imediat momentul în care o aplicație trece de la benignă la malițioasă. În acest fel, Bitdefender App Anomaly Detection îi protejează pe utilizatori chiar și atunci când aceștia au instalat fără să știe o aplicație periculoasă care funcționează inactiv pentru o perioadă de timp sau o aplicație aparent de încredere care își întrerupe funcționalitatea și devine necinstită – toate cu impact minim asupra duratei de viață a bateriei.

Noua funcționalitate este disponibilă pentru utilizatorii existenți și noi ai Bitdefender Mobile Security pentru Android care au o licență valabilă, fără niciun cost suplimentar.

Distribuie
Informații Articol

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT