Într-o perioadă de inovare tehnologică și de transformare digitală, competențele tehnice, cum ar fi programarea și cunoștințele informatice, joacă, fără îndoială, un rol esențial. Cu toate acestea, pe o piață a muncii din ce în ce mai competitivă, competențele non-tehnice sunt la fel de importante. Acest lucru s-a aflat în centrul atelierului Redi School Denmark, care s-a axat pe consolidarea capacității participanților de a comunica în mod eficace și de a construi rețele valoroase în industria IT.
Echilibrarea competențelor în raport cu competențele Soft
Seminarul a subliniat faptul că combinația dintre competențele tehnice și cele sociale non-tehnice reprezintă un pachet complet pentru o carieră de succes în domeniul IT. Deși competențele tehnice oferă capacitatea de a aborda provocările tehnice, competențele non-tehnice sunt esențiale pentru a se prezenta, a lucra cu colegii și a negocia cu angajatorii și clienții.
Atelierul „
Relații, colaborare în rețea
și gestionare” a avut ca scop dotarea participanților cu strategii de construire și menținere a unor relații și rețele valoroase. Aceasta a inclus învățarea de a contacta potențialii angajatori într-un mod care să evidențieze propriile competențe și cunoștințe. Cercetarea în cadrul societăților și al celor contactați a fost subliniată la fel de importantă, la fel ca și capacitatea de a se angaja în conversații cu privire la valorile și obiectivele întreprinderii.
Onestitate și divertisment
Un punct central al învățămintelor seminarului a fost că onestitatea este o colaborare în rețea și o comunicare aprofundate. Participanții au fost încurajați să fie curioși și să se angajeze, rămânând în același timp fideli. Onestitatea și autenticitatea interacțiunii au fost evidențiate ca fiind o abordare mult mai valoroasă decât încercarea de a părea ceva ce nu sunteți.
Valoarea recomandărilor și aautopromovării
în sectorul privat a subliniat rolul esențial al recomandărilor. Contactele cu potențialii angajatori, pe baza recomandărilor din partea foștilor colegi sau a relațiilor, au fost considerate o modalitate eficace de a genera un interes inițial. De asemenea, participanții au învățat să își promoveze competențele, cunoștințele și talentele într-un mod convingător în timpul interviurilor de angajare și al altor situații profesionale.
Limbajele corporale și autosecuritatea
Importanța limbajelor corporale și a autosecurității în comunicare au fost explorate cu atenție. Participanții au învățat cum limbajul și prezentarea lor pot influența modul în care sunt percepuți. În același timp, s-a pus accentul pe dezvoltarea unui minim pozitiv pentru a oferi participanților încrederea necesară în sine pentru a intra pe piața forței de muncă și pentru a face față provocărilor legate de deschidere și forță.
Seminarul
a abordat
, de asemenea, modalitățile de restabilire a încrederii în sine după trecerea la tehnologia informației sau după primirea refuzurilor din partea potențialilor angajatori. Aceasta a fost considerată o parte firească a dezvoltării carierei, iar participanții au fost dotați cu instrumente pentru a aborda și a depăși aceste provocări.
Misiunea Școlii REDI
REDI School are misiunea de a permite femeilor care nu sunt născute sau crescute în Danemarca să își dezvolte atât competențele profesionale, cât și pe cele personale. Școala oferă o perspectivă unică pentru industria IT și pentru lumea digitală, integrând accentul pus pe crearea de rețele și pe încrederea în sine ca abordare alternativă.
Seminarul Redi School Danmark privind competențele non-tehnice și colaborarea în rețea a contribuit la construirea unei baze mai puternice pentru participanții la călătoriile lor către lumea IT. Prin echilibrarea competențelor tehnice cu comunicarea, relațiile și încrederea în sine, seminarul le oferă participanților instrumentele necesare nu numai pentru a prospera, ci și pentru o industrie competitivă, în care relațiile umane și capacitatea de a se prezenta joacă un rol crucial.