Știri

Inteligența artificială ca o îmbunătățire a productivității

Postat pe:

Inteligența artificială (IA) și talentele sunt legate în mai multe moduri, atât pentru gestionarea talentelor, cât și pentru dezvoltarea competențelor.

Întreprinderile utilizează IA pentru a-și identifica și a-și păstra talentul cel mai valoros. Acest lucru se realizează prin analiza datelor privind performanța, satisfacția angajaților și alți factori aferenți. De asemenea, poate elibera angajații de sarcini tedioase și repetitive, permițându-le să se concentreze asupra celor care necesită competențe umane unice, cum ar fi creativitatea, procesul decizional și soluționarea problemelor.

Nu numai în acest domeniu, inclusiv în ceea ce privește estimarea nevoilor de personal, sistemele de IA pot analiza modelele istorice de recrutare și de rotație a angajaților pentru a anticipa nevoile viitoare de personal ale unei organizații. Acest lucru poate ajuta întreprinderile să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la recrutare și la planificarea forței de muncă.

Pe de altă parte, IA este o tehnologie care implică, printre altele, programare, gestionarea datelor și automatizare, astfel încât competențele digitale sunt esențiale pentru înțelegerea, dezvoltarea și utilizarea eficace a acestei tehnologii. Înțelegerea programării, a datelor, a matematicii și a eticii este esențială pentru valorificarea potențialului IA într-un mod eficace și responsabil.

Conform datelor furnizate de ONTSI în Spania, utilizarea inteligenței artificiale în întreprinderi a crescut la 11,8 %, cu 3,5 puncte procentuale mai mult decât anul trecut și servește ca instrument, în primul rând, pentru automatizarea fluxurilor de lucru și pentru sprijinirea procesului decizional.

Prin urmare, este esențial ca profesioniștii să dezvolte competențe digitale care să le permită să se adapteze la această nouă realitate. În special, relația dintre etică și inteligența artificială este un domeniu din ce în ce mai important, concentrându-se pe asigurarea faptului că IA este dezvoltată și utilizată într-un mod care aduce beneficii societății, respectă drepturile individuale și evită prejudiciile. Evoluția constantă necesită o atenție continuă din partea dezvoltatorilor, a organizațiilor, a autorităților de reglementare și a societății în general, pentru a se asigura că IA este utilizată în mod etic și responsabil.

S-au înregistrat deja progrese în Uniunea Europeană și a fost publicată o propunere de lege privind inteligența artificială. În Spania, nu rămânem în urmă și suntem prima țară din Europa care a înființat o agenție de monitorizare a inteligenței artificiale și este țara europeană în care se află Centrul European pentru Transparență Algmică. De asemenea, acesta este dezvoltat în spațiul de testare a IA pentru a se asigura că toate reglementările detaliate colaborează cu industria și, în special, cu IMM-urile, pentru a se asigura că algoritmii respectă drepturile.

Imaginea Rawpixel.com în Freepik

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT