Știri

Kungl. Lansarea hărții STIM interactive de către Academia de Științe Inginice

Postat pe:

Kungl. Cea mai recentă inovație a Academiei de Științe Inginice (IVA) ia forma unei hărți cu funcție de căutare axată pe STIM (știință, tehnologie, inginerie, matematică). Cu peste 300 de activități în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STIM), harta oferă o imagine de ansamblu cuprinzătoare a oportunităților din aceste domenii în întreaga țară.

Fie că este vorba de a vizita un centru științific local, de a dedica un curs de programare tematică, de a participa la hackatoane interesante, de a căuta ajutor suplimentar la o cantină, de a explora știința în școlile de cercetare de vară sau de a se implica într-o asociație axată pe spațiu – harta STIM a IVAS arată calea de urmat. Această hartă le permite tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 19 de ani să descopere și să se implice în activități STIM în vecinătatea lor.

Harta va încuraja tinerii nu numai să exploreze activitățile legate de STIM, ci și să sporească vizibilitatea și accesibilitatea acestor resurse. Această inițiativă face parte din inițiativa mai amplă a IVA-urilor, „Societatea cunoașterii pentru viitor”, care își propune să promoveze știința și tehnologia în rândul tinerilor.

Prin punerea în comun a tuturor acestor resurse într-un singur loc, IVA speră să inspire următoarea generație de cercetători, ingineri și inovatori. Harta oferă un instrument simplu, intuitiv și cuprinzător pentru ca atât elevii, cât și profesorii să beneficieze de numeroasele oportunități STIM din Suedia.

A se vedea harta

Figură: Unsplash ©

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT