Știri

Noul program de cooperare DSPA – HUAWEI pentru formarea a 500 de femei fără loc de muncă în domeniul competențelor digitale

Postat pe:

De astăzi, 4 septembrie, luni, ora 10: 00, până duminică, 10 septembrie 2023, ora 23: 59, vor fi depuse candidaturi online la noul curs de formare online intitulat „Competențe de bază în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC)”, pentru un total de 100 de ore, pentru 500 de femei aflate în șomaj. Acțiunea este pusă în aplicare în cadrul cooperării dintre Serviciul public de ocupare a forței de muncă (SPOFM) și HUAWEI pentru a perfecționa competențele femeilor și a reduce decalajul digital de pe piața forței de muncă.

Programul se referă la furnizarea de formare în cadrul modulelor:

(a) competențele-cheie în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC); și

(b) Huawei Certified ICT Associate (HCIA) -Datacom.

La finalizarea programului, beneficiarii vor fi dobândit cunoștințele și competențele de bază necesare în domeniul rețelelor și vor fi înțeles principiile de bază ale rutării, comutării, rețelelor fără fir, securității rețelelor, conceptelor de bază ale protocolului internet (IPv4) și elementele-cheie ale rețelelor definite prin software (SDN) și ale automatizării.

Mai precis, 500 de femei fără loc de muncă cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani, înregistrate la DYPA, absolvenți de învățământ secundar, postliceal sau terțiar, în:

(a) școli specializate în informatică; și

(b) școli pozitive, tehnologice și economice care cunosc limba engleză (nivelul B2), în conformitate cu condițiile de participare la cererea de exprimare a interesului, disponibilă pe site-ul web al DSPA: https://www.dypa.gov.gr/.

Programul va fi pus în aplicare prin intermediul unei platforme online moderne și, la finalizarea fiecărui modul, toți beneficiarii vor avea dreptul de a susține un examen gratuit corespunzător care să confirme nivelul lor de cunoștințe. După finalizarea cu succes a formării, cursanții vor primi un certificat de prezență.

Procedura de depunere a cererilor

Candidaturile vor fi depuse exclusiv online, la adresa https://www.gov.gr/. În special, itinerarul este: https://www.gov.gr/ → educație → Competențe digitale → competențe-cheie în domeniul TIC pentru femeile aflate în șomaj.

Calendarul de punere în aplicare a programului de pregătire și certificare:

  • Deschiderea cererilor de participare: 04/09/2023
  • Sfârșitul depunerii cererilor de participare: 10/09/2023
  • Data de începere a programului: Septembrie 2023
  • Data de încheiere a programului: Decembrie 2023

După depunerea candidaturilor, acestea vor fi evaluate, iar DYPA va trimite beneficiarilor un e-mail de informare cu privire la selecția lor finală în cadrul programului, precum și instrucțiuni detaliate privind procedurile de înregistrare și monitorizare.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul web al PSCH: Candidaturile pentru noul program DHPA – HUAWEI de formare în domeniul competențelor digitale încep luni

Precum și adresa publică relevantă: https://www.dypa.gov.gr/storage/huawei/deltio-typoy.pdf

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT