Știri

Perfecționarea profesională a angajaților întreprinderilor private de către Ministerul Dezvoltării

Postat pe:

Prin intermediul unei simple candidaturi online pe site-ul https://katartisi151.eydevek.gr/, lucrătorii din sectorul privat care doresc să își consolideze competențele se pot înscrie pentru programe de consultanță, formare și certificare desfășurate sub responsabilitatea Ministerului Dezvoltării.

Având în vedere necesitatea de a angaja o forță de muncă calificată, cu cunoștințe certificate, cu care se confruntă întreprinderile ca urmare a evoluțiilor tehnologice constante la nivel mondial, Serviciul special pentru gestionarea și punerea în aplicare a sectorului industriei, comerțului și protecției consumatorilor (EYDE-MEP) din cadrul Ministerului Dezvoltării a preluat punerea în aplicare a operațiunii în calitate de beneficiar: „Dezvoltarea competențelor lucrătorilor în vederea adaptării la noul model de creștere economică” (cod SIM 5131912).

Platforma de depunere a candidaturilor este activată pentru a doua oară după septembrie 2022 pentru toate regiunile, deoarece evaluarea deschiderii secțiunilor a constatat că numărul candidaților care vor fi înscriși pe listele de rezervă și al candidaților care au reușit la concurs este mai mic decât obiectivul cererii de propuneri.

Trebuie reamintit faptul că actul menționat anterior, finanțat de Uniunea Europeană [Fondul social european (FSE) și Grecia], cuprinde următoarele trei acțiuni:

  • Furnizarea de servicii de consiliere profesională beneficiarilor prin sesiuni individuale (5 sesiuni pentru fiecare beneficiar).
  • Punerea în aplicare a unor programe specifice de formare profesională continuă de 120 de ore.
  • Certificarea cunoștințelor și a competențelor în conformitate cu standardul internațional ISO 17024 sau cu obiectivul principal al EOPPEP este de 16.000 de angajați din sectorul privat al economiei, indiferent de sectorul ocupării forței de muncă, pentru a-și îmbunătăți cunoștințele, a-și îmbunătăți competențele profesionale și a promova examenul de certificare pentru a obține certificatul de formare corespunzător.

Principala noutate a operațiunii este că aceasta leagă succesul examenului de certificare de indemnizația de formare prin corelarea elementului calitativ al acțiunii cu rezultatul. Acest lucru creează un stimulent pentru ca stagiarii să urmeze programa de învățământ mai îndeaproape și mai activ. În același timp, furnizorii de servicii de formare sunt încurajați să ofere servicii de formare și servicii suplimentare în vederea pregătirii cât mai eficiente a cursantului pentru testele de certificare.

Formarea participanților constă în discipline și teme specializate și orizontale, inclusiv:

  • Securitatea sistemelor de informații: Stagiarii vor putea să se familiarizeze cu autentificarea și criptarea, securitatea aplicațiilor, sistemelor și datelor, tehnologiile informatice emergente și securitatea digitală, standardele ISO în materie de securitate a sistemelor informatice etc.
  • Programarea aplicațiilor web: Participanții la program vor învăța limbi de programare precum HTML, CSS, JavaScript.
  • Marketingul digital și marca online: Beneficiarii vor fi formați în ceea ce privește analiza produselor și serviciilor din cadrul marketingului digital, al modelelor de afaceri durabile pentru site-urile de informare, al obiectivelor platformelor de comunicare socială și al comunicării strategice, precum și al modalităților de creștere a numărului de urmăritori pe platformele de comunicare socială.
  • Responsabilul cu protecția datelor: Stagiarii vor fi informați cu privire la Regulamentul general nr. 2016/679 privind protecția datelor.
  • Expert în utilizarea tehnicilor și instrumentelor STIM: Cadrele didactice se pot familiariza cu principiile de planificare de bază și cu modalitățile de predare a programării.

Pentru toate cele trei acțiuni menționate mai sus ale proiectului, acestea vor putea fi puse în aplicare de la distanță prin utilizarea tehnologiilor informației și comunicațiilor.

Grupul-țintă:

Lucrătorii din sectorul privat al economiei au dreptul de a participa la lege și care trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Să aibă 18 de ani sau mai mult
  • Aceștia trebuie să fie angajați în sectorul privat al economiei care au un raport de muncă, indiferent de sectorul sau de întreprinderea în care sunt angajați.
  • Aceștia trebuie să dețină cel puțin un certificat de absolvire obligatorie (învățământ primar pentru absolvenții cu vârsta de până la 1980 ani și o instituție de învățământ secundar terțiar pentru absolvenții începând din 1981).

Lucrătorii sezonieri din sectorul privat pot participa, de asemenea, chiar dacă primesc o alocație sezonieră specială în calitate de lucrători ale căror contracte sunt suspendate și au dreptul la prima pentru scop special.

În plus, pentru stagiari se prevede plata unei alocații școlare [6,00 EUR brut/oră de prezență – inclusiv toate deducerile legale], sub rezerva condiției necesare pentru ca angajatul/stagiarul să participe la examenul de certificare. Cuantumul alocației școlare și modalitatea de plată a acesteia sunt legate de participarea și reușita la testele de certificare.

Modalități de înscriere

Pentru a fi eligibilă să participe la proiect, fiecare parte interesată trebuie să completeze și să depună un singur formular de cerere în format electronic pe site-ul web al ministerului https://katartisi151.eydevek.gr/, selectând formularul „Cerere de participare”, indicând o singură regiune de implementare.

Prezenta cerere de propuneri va rămâne în vigoare până când se atinge numărul de candidați care vor fi înscriși pe lista de rezervă și de candidați care vor fi înscriși pe lista de rezervă, egal cu numărul de beneficiari prevăzut la articolul 2 alineatul (3) din cerere plus 25 %.

De ce solicită lucrătorii să participe la sistem?

Prin participarea la acțiunile de formare și certificare ale acestei acțiuni inovatoare, stagiarii vor putea nu numai să perfecționeze cunoștințele existente și să dobândească noi competențe digitale în discipline și module specializate și orizontale, ci și dacă au promovat examenele de acreditare pentru a obține certificatul de formare corespunzător. Prin certificare, acestea oferă o sursă importantă de acces la noi medii de lucru avansate din punct de vedere tehnologic, deoarece certificatul dovedește deținerea de cunoștințe specializate.

Pentru mai multe informații privind modulele de formare, obligațiile beneficiarilor, condițiile de participare, modul de depunere a candidaturilor și documentele justificative și procedura de selecție a candidaților, vă rugăm să consultați textul cererii de propuneri relevante.

Informațiile și elementele vizuale au fost extrase de pe site-ul Ministerului Dezvoltării

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT