Știri

Prezentare generală a oportunităților de finanțare – Danemarca 2023

Postat pe:

Informații privind contextul

Oportunitățile de finanțare pentru perfecționare și recalificare pentru a sprijini competențele digitale ale persoanelor și organizațiilor sunt disponibile sub formă de împrumuturi, granturi și instrumente financiare. Pentru perioada 2021-2026, majoritatea activităților din domeniul transformării digitale sunt finanțate prin Mecanismul de redresare și reziliență, dar și ca activități în cadrul programelor de granturi Orizont, Erasmus +, fondurile ESI și SEE. Puteți găsi mai multe informații pe pagina Coaliției naționale daneze pentru competențe și locuri de muncă în sectorul digital.

Mecanismul de redresare și reziliență

Proiectul „Promovarea digitalizării și a comerțului întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) daneze” face parte din Planul danez de redresare și reziliență. Prin intermediul noii strategii digitale, se anticipează că schema de sprijin digital pentru IMM-uri va ajuta întreprinderile mici și mijlocii să depășească barierele în calea investițiilor în tehnologii noi și avansate și în utilizarea unor soluții de comerț electronic. Cu un buget de 8.7 milioane EUR, măsura va sprijini cel puțin 550 de întreprinderi mici și mijlocii până la sfârșitul anului 2023, în efortul de a extinde un program de succes.

Obiectivul investiției Bredbåndspuljen ( Rezerva de bandă largă) este de a prelungi un sistem existent, care va implementa accesul la internet de foarte mare viteză (minimum 100 Mbps) în zonele rurale din Danemarca, unde acoperirea existentă este slabă din cauza lipsei de stimulente de piață suficiente. Sistemul este o schemă anuală de finanțare bazată pe solicitanți pentru gospodării și întreprinderi, care se axează pe diferite aspecte și domenii în fiecare an. Mecanismul de redresare și reziliență sprijină această investiție cu 13 de milioane EUR (aproximativ 97 de milioane DKK).

Scopul proiectului Europæisk digitaliserings- og innovation sknudepunkt este de a crea un centru european de digitalizare și inovare în regiunile daneze. Misiunea centrului este de a consolida transformarea digitală a întreprinderilor și adoptarea pe scară largă a tehnologiilor digitale prin furnizarea de servicii personalizate în cadrul anumitor domenii tehnologice și industriale. Centrele fac parte dintr-o rețea europeană care oferă întreprinderilor acces la alte ecosisteme și piețe din UE. Centrul este format din parteneriate între corporații, clustere, Sistemul comercial mondial, instituții de cunoaștere și cercetare etc.

Finanțare națională

Danemarca a adoptat mai multe inițiative specifice în materie de competențe digitale profesionale care vizează IMM-urile. Printre acestea se numără un program pentru absolvenți și un program de formare, care se axează pe atenuarea provocărilor cu care se confruntă absolvenții în ceea ce privește intrarea pe piața forței de muncă. Un exemplu în acest sens este un proiect finanțat de Agenția Daneză pentru Piața Muncii și Recrutare, denumit „ Job in Games”.

SMV: Digital este o ofertă pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri), care se confruntă cu necesitatea de a-și începe sau de a-și îmbunătăți eforturile de digitalizare. IMM: Digital deschide în permanență oferte în care IMM-urile pot solicita granturi pentru consiliere privată, investiții în IT și tehnologie sau pot primi ajutor pentru dezvoltarea competențelor digitale ale proprietarilor sau angajaților. Aceasta poate fi în cadrul comerțului electronic, automatizării, securității digitale – sau altceva, în întregime, care permite întreprinderilor să stimuleze creșterea și dezvoltarea.

Ministerul Educației și Cercetării oferă granturi pentru cercetare și inovare sprijinite prin programe de granturi daneze, europene și internaționale. În prezent, cererile de propuneri deschise sunt publicate pe pagina web dedicată a ministerului, tilskud til forskning og innovation.

Bursa de stat pentru educația adulților (SVU) este o bursă educațională care vă permite să vă continuați sau să vă avansați studiile în timp ce lucrați. Acesta include diferite materii la nivel de școală primară sau secundară, precum și programe de învățământ superior. Aceasta acoperă, printre altele, educația la un nivel superior, care este oferită în conformitate cu Legea educației deschise.

Antreprenorul Danemarca (Iværksætterdanmark) vizează un grup țintă larg de antreprenori, care include potențiali antreprenori și noi antreprenori. Antreprenorul Danemarca se adresează antreprenorilor care au ambiția de a înființa o afacere sănătoasă și viabilă, care să își dezvolte competențele profesionale și aptitudinile specifice industriei.

Mai multe opțiuni de finanțare sunt disponibile și pe platforma pentru competențe și locuri de muncă în sectorul digital. Puteți găsi o listă pentru Danemarca la acest link.

Distribuie
Informații Articol

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT