Știri

Publicarea Ghidului privind accesibilitatea digitală pentru site-urile web și aplicațiile mobile ale organismelor grecești ale administrației publice

Postat pe:

Astăzi, 18 mai 2023, Ziua mondială de sensibilizare cu privire la accesibilitate este sărbătorită pentru 12, pentru a sublinia importanța accesibilității, a sensibiliza opinia publică și a încuraja acțiunile de creare a unei societăți mai favorabile incluziunii și mai accesibile.

Cu ocazia sărbătoririi zilei, Secretariatul General pentru Guvernanță Digitală și Simplificarea Procedurilor din cadrul Ministerului Guvernanței Digitale publică, la 1,publicarea Ghidului privind accesibilitatea digitală pentru site-urile web și aplicațiile mobile ale organizațiilor administrației publice elene.

„Ghidul” este prima încercare a administrației publice elene de a elabora un manual cuprinzător, structurat și concis privind accesibilitatea digitală. Scopul este de a clarifica toate conceptele relevante, cum ar fi ușurința de utilizare și caracterul incluziv, și de a oferi sfaturi practice și orientări cu privire la aspecte precum implicarea utilizatorilor în evaluarea accesibilității digitale.

Vă atragem atenția asupra faptului că, pentru redactarea finală a „Ghidului”, punctele de vedere au fost studiate în detaliu, iar observațiile prezentate în contextul consultării publice deschise au fost încorporate de organisme precum Autoritatea Națională pentru Accesibilitate și Confederația Națională a Persoanelor cu Handicap (PESA).

Ziua mondială de sensibilizare cu privire la accesibilitate este o ocazie excelentă de a informa și de a educa profesioniștii din toate disciplinele, inclusiv dezvoltatorii, factorii de decizie politică, profesorii și publicul larg. Acesta încurajează schimbul de opinii, atelierele și promovarea acțiunilor care evidențiază principii de proiectare accesibile, tehnologii de asistență și bune practici pentru un mediu digital favorabil incluziunii.

Ghidul privind accesibilitatea poate servi drept material educațional, instrument de formare și ghid practic atât pentru lucrători, cât și pentru cetățeni, inclusiv pentru persoanele cu handicap. Aceasta promovează dezvoltarea și actualizarea competențelor digitale, respectarea standardelor de accesibilitate și proiectarea serviciilor centrate pe utilizator, vizând o „experiență digitală” favorabilă incluziunii. Urmând orientările stabilite în ghid, organizațiile și cetățenii interacționează într-un mediu digital mai accesibil și mai favorabil incluziunii, consolidându-și în același timp propriile competențe și cunoștințe digitale.

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT