Știri

Școlile pot candida pentru o cerere de proiecte de dezvoltare pentru a promova gândirea critică în Slovacia

Postat pe:

Promovarea alfabetizării mediatice, dezvoltarea gândirii critice, limitarea dezinformării în școli, creșterea rezilienței membrilor comunității școlare la impactul dezinformării, creșterea rezilienței emoționale și a respectului reciproc între membrii comunității școlare și încurajarea participării membrilor comunității școlare la elaborarea și aplicarea normelor școlare – acestea sunt principalele obiective ale cererii de propuneri lansate de sectorul educației. Cererea de finanțare a proiectelor de dezvoltare școlară menite să promoveze comportamentul etic și învățarea de valoare în școli este deschisă până la 28 septembrie 2023.

Scopul cererii de propuneri este de a lansa sau de a consolida punerea în aplicare a unor instrumente sistemice în școli, bazate pe participarea și responsabilitatea comună a comunității școlare – profesori, elevi, dar și părinți – și a societății civile în crearea unui mediu școlar care respectă demnitatea fiecărei persoane, inclusiv respectarea unei pluralități de opinii bazate pe informații reale și dreptul de a asculta vocea fiecărei persoane în elaborarea normelor de funcționare a școlii. În același timp, verificarea veridicității informațiilor, respectarea rezultatelor cercetării științifice și respingerea informațiilor neverificate și false, precum și prezentarea avizelor bazate pe dezinformări sunt permise.

Solicitanții pot solicita finanțare de până la 4 000 EUR pentru punerea în aplicare a activităților. Finanțarea totală alocată cererii de propuneri este de 105 000 EUR.

Candidați eligibili pentru școli primare, gimnaziale, școli primare speciale, școli secundare speciale, școli conectate care au o componentă organizațională a unei școli primare sau secundare, incluse în rețeaua de școli și facilități școlare slovace.

Mai multe informații cu privire la procedura de achiziție sunt disponibile la adresa: https://www.minedu.sk/vyzva-na-predlozenie-ziadosti-o-poskytnutie-financnych-prostriedkov-na-rozvojove-projekty-skol-na-podporu-etickeho-spravania-sa-a-hodnotoveho-vzdelavania-v-skolach/

Distribuie
Informații Articol

Cele mai noi știri

29 ianuarie 2024