Știri

Simpozionul internațional evidențiază provocările interdisciplinare în materie de digitalizare

Postat pe:

În perioada 21-23 august, gânditorii din lume au reunit cercetători, doctoranzi și practicieni pentru a discuta despre transformările digitale dintr-o gamă largă de discipline.

Cu trei vorbitori principali importanți și o serie de prezentări în domenii precum dezvoltarea afacerilor, sănătatea, IA, învățarea și lumea muncii, simpozionul a fost un forum în care au fost abordate problemele societale actuale legate de digitalizare. De la maturitatea digitală a întreprinderilor până la viitorul digital al arhivelor – toate aceste teme au făcut parte din dezbaterea mai amplă.

Unul dintre stele simpozionului, dr. Dean Fixsen din Statele Unite, a subliniat importanța plasării oamenilor în centrul transformării digitale. „Interactivitatea este uimitoare în rândul oaspeților noștri”, a remarcat profesorul Anita Mirijam, adăugând că prezența partenerilor internaționali, cum ar fi un proiect din Kosovo, a îmbogățit discuția.

Principalele prezentări au inclus, de asemenea, discursuri importante ale profesorului Ola Henfridsson de la Universitatea din Miami, SUA, care a vorbit despre transformarea digitală a instituțiilor și profesorul Sarah Kenderdine de la École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), Elveția, care a discutat despre interfețele cu volumele mari de date culturale.

Evalill Nilsson, responsabil pentru cooperarea în domeniul e-sănătății, a subliniat unicitatea simpozionului: „Aspectele legate de transformările digitale sunt comune la nivel interdisciplinar. Este fructuos să vedem cum se stabilesc noi contacte”.

Pentru participanți, acestea nu au fost doar discursuri și prezentări. O pauză a permis participanților să interacționeze cu un robot meu, care poate înțelege și răspunde la întrebări în diferite limbi, utilizând IA. Acest robot, explicat, va fi utilizat în studii axate pe înțelegerea și dezvoltarea copiilor în domeniul IA.

Este clar că acest simpozion nu numai că a evidențiat problemele actuale ale transformării digitale, ci a și creat noi oportunități de cooperare și inovare în lumea digitală în continuă schimbare.

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT