Știri

Suedia deschide un nou stand de încercare pentru viitoarele vehicule electrice

Postat pe:

Septembrie 2023, Göteborg – Suedia se află în avangarda unei oportunități unice de a dezvolta viitoare produse și servicii de electromobilitate. În septembrie va fi inaugurat un nou stand de încercare pentru vehicule și componente electrice.

Obiectivul este clar: Standul de testare va deveni unul dintre puținele spații deschise ale Europei pentru cooperare și inovare în acest domeniu.

„În pofida unor provocări precum pandemia și penuria de semiconductori, suntem acum pregătiți să deschidem porțile pentru un nou stand de testare a electromobilității. Interesul pentru acest proiect a depășit toate așteptările”, afirmă Henrik Svenningstorp, director general al Laboratorului suedez de transport electric (SEEL). Laboratorul, deținut de RISE și Universitatea Tehnică Chalmers, va începe testarea la scară completă a vehiculelor și componentelor în Göteborg, Borås și Nykern în 2023.

Instalațiile Seel din Säve acoperă 15 000 de metri pătrați și sunt echipate pentru a testa tot ceea ce privește electromobilitatea. În Nyminn, accentul se pune mai mult pe vehiculele grele, în timp ce testele critice pentru siguranță au loc în Borås.

La uzina Borås, SEEL și RISE au investit într-o instalație de tratare a fumului. Acest lucru permite arderea în condiții de siguranță a unui autoturism întreg, gestionarea tuturor gazelor de eșapament și măsurarea compoziției acestora. Întrucât instalația este exploatată de RISE, certificarea va fi posibilă încă de la început.

„Obiectivul nostru este de a fi un loc de întâlnire neutru, în care întreprinderile mai puțin inovatoare să se poată întâlni cu actori mai mari”, explică Svenningstorp. El adaugă că întreprinderile mari apreciază oportunitățile de inovare care decurg din cooperarea cu întreprinderile mai mici.

În cooperare cu RISE, va fi posibil, de asemenea, să se sprijine întreprinderile mici care doresc să obțină finanțare pentru primele lor investiții majore.

„De la primirea aprobării noastre din partea UE în 2019, interesul a crescut. În Säve, anumite părți ale laboratorului sunt chiar pregătite pentru hidrogen și pile de combustie”, spune Svenningstorp. El subliniază, de asemenea, că, deși există diferențe semnificative între motoarele pentru camioane și motoarele cu reacție, diferențele dintre motoarele electrice pentru diferite tipuri de transport sunt mai mici.

Înființarea acestor instalații va aborda, de asemenea, nevoia de formare pentru industria electromobilității aflată în creștere.

„Suntem acum pregătiți să ne deschidem cele trei locuri cu o mare inaugurare în septembrie. Acestea sunt vremuri interesante”, se încheie cu Svenningstorp.

Figură: Competențe digitale Suedia ©

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT