Știri

Universitatea din Bucuresti participa la un proiect european de tip Horizon – DYNABIC

Postat pe:

Universitatea din Bucuresti participa alaturi de alti doi parteneri din Romania – Orange si DNSC (Directoratul Național de Securitate Cibernetică) – intr-un proiect european de cercetare de tip Horizon – DYNABIC.

DYNABIC are ca obiectiv să sporească reziliența și să asigure continuarea activității operatorilor de servicii esențiale și a operatorilor de infrastructuri critice din Europa, în fața unor amenințări cibernetice avansate. Platforma DYNABIC va oferi un set de obiective specifice pentru gestionarea și managementul riscurilor sistemelor critice prin adaptarea dinamică a sistemului, a răspunsurilor umane și a proceselor din organizații. Acest lucru va permite operatorilor de servicii esențiale, să evalueze și să reducă în timp real riscurile de continuitate a activității în caz de dezastre și atacuri complexe, fizice și cibernetice asupra infrastructurilor protejate.

Echipa Universitatii din Bucuresti va avea contributii in zona de inteligenta artificiala aplicata in securitate cibernetica, dar si includerea unor elemente de psihologie si sociologie care pot influenta activitatea unui operator uman din zona securitatii cibernetice.

Distribuie
Informații Articol

Cele mai noi știri

29 ianuarie 2024