Știri

A doua cerere de propuneri pentru programele „Generația D” deschisă IMM-urilor

Postat pe:

Consolidarea competențelor digitale și atingerea obiectivelor stabilite în deceniul digital de a ajunge la 20 milioane de profesioniști TIC și la 80 % dintre cetățenii europeni care dobândesc competențe digitale reprezintă una dintre sarcinile importante cu care se confruntă guvernul spaniol.

În acest scop, a fost lansată a doua cerere de propuneri pentru programul „IMM-uri de generație digitală”, care este inclusă în Planul de redresare, transformare și reziliență. Obiectivul inițiativei este de a oferi un program de formare și mentorat pentru managerii IMM-urilor, lucrătorii acestora și tinerii șomeri, astfel încât aceștia să poată realiza procesul de transformare digitală a întreprinderilor lor, să își îmbunătățească productivitatea și oportunitățile de creștere și internaționalizare.

În acest sens, inițiativa cuprinde proiectele „IMM-urile din generația digitală”, care oferă un program de formare și mentorat pentru managerii de IMM-uri și angajații acestora, precum și inițiativa „Actori ai schimbării pentru generația digitală”, care oferă formare și mentorat tinerilor șomeri și lucrătorilor din IMM-uri, pentru a fi experții care vor contribui la procesul de digitalizare.

Fundația EOI este responsabilă de gestionarea investițiilor planificate pentru această inițiativă, care, în prima sa cerere, se ridică la 140,6 milioane EUR (98,3 milioane EUR pentru „Generation D Pymes” și 43,3 milioane pentru „Digital Generation Actors of Change”) din fondurile planului de redresare.

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT