Știri

Atelierul evidențiază influența IA asupra sectorului tehnologic și asupra cerințelor în materie de competențe

Postat pe:

Stockholm – Progresele tehnologice în domeniul inteligenței artificiale (IA) pregătesc terenul pentru schimbări rapide și profunde pe piața forței de muncă. Un atelier recent organizat de TechSverige a explorat potențialul, provocările și viitorul IA în sectorul tehnologic.

Carl-Johan Hamilton, director general adjunct al Ants și membru al consiliului de administrație al TechSverige, a început prin a sublinia necesitatea unei organizații de convocare precum TechSverige. Hamilton sa, „În vremuri perturbatoare, actorii politici ar putea simți nevoia de a lua decizii rapide. Aici, TechSverige devine esențială, oferind industriei posibilitatea de a-și face auzită vocea.”

Ana Andric, expertul TechSverige în domeniul politicii industriale, a abordat una dintre cele mai presante probleme din sectorul tehnologic: lipsa de personal calificat; Ea subliniază că acest deficit afectează societatea în ansamblu și pune întrebarea complexă dacă IA poate reduce sau transforma nevoile actuale în materie de competențe. Ea a arătat, de asemenea, că TechSverige efectuează în prezent un sondaj cuprinzător privind competențele, preconizându-se publicarea rezultatelor la începutul anului 2024.

Un punct important al seminarului a fost momentul în care Gardar Björnsson Rova, din partea McKinsey, și-a împărtășit opiniile cu privire la viitorul IA, în special în ceea ce privește industria tehnologică suedeză. Roamingul a subliniat că „IA ne va remodela interacțiunea cu software-ul – vom comunica cu calculatoarele noastre, mai degrabă decât doar faceți clic pe acestea”. El a subliniat, de asemenea, imensa oportunitate de afaceri oferită de IA generativă, în special în domeniul marketingului, al vânzărilor și al dezvoltării de software.

O masă rotundă dedicată cu Malin Ekwall de la Randstad Technologies și Jennie Sinclair din partea grupului Nexer, prezidat de Carl-Johan Hamilton. Discuția s-a axat pe modul în care IA poate deveni o oportunitate, și nu o amenințare pentru actorii din domeniul tehnologiei. Dna Sinclair a comentat interesant: „Trăim de mult timp într-o lume matematică, dar acum putem trece de la o eră industrializată la o eră mai autonomă.”

În cele din urmă, un grup s-a axat pe modul în care IA va afecta cadrele de reglementare, educația și politicile. Ana Andric a rezumat sentimentul că „IA are potențialul de a genera schimbări uriașe pe piața forței de muncă, dar ne obligă să ne formăm și să ne adaptăm în mod constant la aceste schimbări”.

Seminarul a oferit o perspectivă aprofundată asupra modului în care IA va afecta nu numai sectorul tehnologic, ci și întregul peisaj de lucru din Suedia. Cu pregătirea și adaptabilitatea corespunzătoare, Suedia se poate afla în avangarda acestei revoluții tehnologice.

Figură: Competențe digitale Suedia ©

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT