Știri

Ayho! Instrument pentru îmbunătățirea capacității de inserție profesională a persoanelor cu handicap

Postat pe:

Relația dintre handicap și talente este o chestiune importantă în domeniul ocupării forței de muncă și în cel social. Handicapul nu ar trebui considerat un obstacol în calea talentelor, ci o diversitate de competențe și perspective care poate îmbogăți orice mediu de lucru. Este esențial să se promoveze egalitatea de șanse, să se elimine prejudecățile și să se pună în aplicare politici favorabile incluziunii pentru a asigura participarea deplină a persoanelor cu handicap la locul de muncă. Prin încorporarea acestora, întreprinderile pot exploata întregul potențial al forței lor de muncă și pot crea medii de lucru mai diverse, mai productive și mai echitabile.

Acest lucru ar trebui să țină seama de îmbunătățirea accesibilității pentru persoanele cu handicap, de utilizarea tehnologiei pentru a îmbunătăți educația și de facilitarea învățării online și a accesului la educație în zonele îndepărtate sau defavorizate. Scopul este de a îmbunătăți capacitatea de inserție profesională a persoanelor prin promovarea egalității de șanse, valorificarea talentelor acestora și promovarea unor politici și practici favorabile incluziunii la locul de muncă, asigurându-se că aceștia au condiții similare cu cele ale altor lucrători.

În acest sens, ONCE și SAMSUNG au prezentat cererea „Ayho”, o aplicație flexibilă și accesibilă care facilitează formarea înainte de angajare și integrarea persoanelor cu handicap pe piața muncii sub forma unui loc de muncă cu sprijin.

Instrumentul vizează atât întreprinderile, cât și entitățile, precum și lucrătorii cu handicap și face parte din programul Samsung „Tehnologia depozitelor”, care urmărește să utilizeze tehnologia pentru a aborda probleme și provocări majore, contribuind astfel la bunăstarea oamenilor și la dezvoltarea durabilă, concentrându-se asupra talentelor cu handicap.

Lucrătorii pot urma cursuri înainte de a începe activitatea, pot urmări pașii pentru a învăța o nouă sarcină, pot ști ce trebuie să facă în orice moment atunci când se află la locul de muncă și pot rămâne în contact cu lucrătorii lor.

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT