Știri

Ce părere au elevii din învățământul secundar cu privire la IA?

Postat pe:

În cadrul Premiului pentru oportunități DITEC 2023, studentele își vor prezenta opiniile cu privire la tehnologia informației pentru cel de-al 5-lea an consecutiv. Câștigătorii premiați de juriu vor primi, de asemenea, o recompensă financiară.

(Bratislava, 30 octombrie) – laureată a Premiului Nobel pentru economie în acest an a devenit Claudia Goldin pentru cercetarea sa privind fenomenul disparității de gen – o disparitate de gen invizibilă care este încă prezentă în urmărirea obiectivelor profesionale. Considerăm că toți oamenii ar trebui să beneficieze de șanse egale. Acesta este motivul pentru care organizăm deja cea de-a 5-a ediție a Premiului pentru oportunități DITEC în cadrul Congresului Internațional al ITAPA 2023. „Tehnologia informației este o parte a vieții noastre care evoluează rapid, sectorul este, desigur, foamete în oameni calificați. În DITEC, recunoaștem că sprijinirea fetelor interesate de IT este o parte importantă a misiunii noastre și, prin urmare, lansăm, de asemenea, cel de-al 5-lea concurs actual. Fenomenul inteligenței artificiale va fi o temă centrală a acestui an”, afirmă Anna Záhorčáková, director de întreprindere și ambasador pentru femei în domeniul IT, care organizează din 2019 concursuri de oportunități pentru studentele din învățământul secundar slovac.

Premiul pentru oportunități 2023 este deschis fetelor care sunt elevi ai oricărei instituții de învățământ secundar din Republica Slovacă (4 ani de studii, 5 ani de studiu și minimum 8 ani de studii) și sunt interesate de IT. Ce trebuie să faceți? Este suficient ca aceștia să pregătească orice formă de prezentare, împreună cu avizul lor, cu privire la unul dintre următoarele trei subiecte:

1. Ia pentru o lume mai bună: Să propună un proiect în care IA ar putea fi utilizată pentru a îmbunătăți serviciile oferite cetățenilor.

2. Inteligența artificială etică: Să propună o soluție pentru a se asigura că IA se comportă din punct de vedere etic. Astfel încât soluțiile să respecte viața privată și să asigure egalitatea.

3. Tehnologie și cultură: Cum pot tehnologiile să influențeze și să schimbe cultura și modul în care patrimoniul și valorile culturale sunt partajate și conservate? Ia ia ia în considerare sau nu activitatea artiștilor și a profesiilor creative?

Elevii din învățământul secundar își pot prelucra ideile sub orice formă (text de până la 2 pagini A4, PowerPoint sau prezentare similară de până la 12 de diapozitive, material video de până la 3 minute, orice alt format comparabil adecvat în măsura în care este adecvat tehnologiilor IT actuale/de exemplu, materiale video audio sau gratuite, până la 3 minute etc.). /sau o combinație a celor de mai sus, care să nu depășească limitele de mai sus, trebuie trimisă până la 15 noiembrie 2023 la adresa studentka@ditec.sk. Pe lângă Premiul pentru oportunități DITEC 2023, cele trei candidaturi evaluate de juriul de experți vor fi recompensate cu recompense financiare simbolice. Vom descoperi numele câștigătorilor la Conferința internațională ITAPA Galander, joi, 23 noiembrie 2023. Puteți găsi detalii complete, împreună cu statutul concursului, la adresa www.opportunity.sk.

„A fi membru al unui juriu profesional care evaluează contribuțiile fetelor interesate de IT nu este doar o onoare, ci și o datorie foarte plăcută pentru mine în fiecare an. Așteptăm cu nerăbdare să primim toate contribuțiile și dorim ca participanții să fie fericiți și fericiți”,spune Anka Záhorčáková.

Întrebări și răspunsuri privind Premiul pentru oportunități DITEC 2023:

Care este semnificația concursului?

Tehnologia informației ne împinge viețile pe tot parcursul vieții. Cu toate acestea, toate creierile vii sunt necesare pentru dezvoltare – și fără femei calificate – acest lucru nu se va întâmpla. Acesta este motivul pentru care, pentru al cincilea an consecutiv, DITEC lansează un concurs de competențe pentru elevii din învățământul secundar interesați de IT.

Premiul pentru oportunități DITEC.

Cine este ținta concursului?

Premiul pentru oportunități 2023 este deschis fetelor care sunt elevi ai oricărei instituții de învățământ secundar din Republica Slovacă (4 ani de studii, 5 ani de studiu și minimum 8 ani de studii) și sunt interesate de IT.

Cum puteți participa la concurs?

Pregătiți-ne și trimiteți-ne o contribuție cu privire la una dintre cele trei teme propuse:

1. Ia pentru o lume mai bună: Să propună un proiect în care IA ar putea fi utilizată pentru a îmbunătăți serviciile oferite cetățenilor.

2. Inteligența artificială etică: Să propună o soluție pentru a se asigura că IA se comportă din punct de vedere etic. Astfel încât soluțiile să respecte viața privată și să asigure egalitatea.

3. Tehnologie și cultură: Cum pot tehnologiile să influențeze și să schimbe cultura și modul în care patrimoniul și valorile culturale sunt partajate și conservate? Ia ia ia în considerare sau nu activitatea artiștilor și a profesiilor creative?

Ce formă trebuie să aleg?

TikTokerka sau un viitor influențator instagram? Sau doriți să creați un material video? Dacă, dimpotrivă, spuneți ceva despre aceste lucruri și preferați să rezolvați probleme matematice complexe pe ecranul calculatorului? Acesta este un lucru. Cu toate acestea, Nicola Tesla sau Ada Lovelace nu dispuneau de conturi pe platformele de comunicare socială. Scurt material video, fotoprezentare, powerpoint sau descriere a unui text simplu? Formularul nu contează, alegându-l cel mai confortabil pentru dumneavoastră. Conținutul este cel mai important!

Când puteți participa la concurs?

Vă rugăm să ne trimiteți înscrierile dumneavoastră, sub orice formă, la adresa studentka@ditec.sk, cel târziu până la 15 noiembrie 2023, ora 23: 59: 59. Contribuția trebuie să fie în limba slovacă. Ulterior, un juriu compus din reprezentanți ai organizatorului concursului DITEC, a.s., precum și ai asociației civile Aj Ty în IT și ai conferinței ITAPA, va selecta cele mai bune trei propuneri. Credem,

că veți fi unul dintre ei!

De ce să participi?

Pe lângă prestigiosul premiu acordat câștigătorului premiului Oportunity 2023, cele mai bune trei propuneri vor primi un premiu financiar în valoare de 200, 300 și 500 EUR.

Cum vor avea loc premiile?

Câștigătorul concursului va primi Premiul pentru oportunități 2023 în cadrul ceremoniei ITAPA Galander de la Bratislava, joi, 23 noiembrie 2023. Celelalte premii vor fi acordate de DITEC, a.s. la sediul său sau sub orice altă formă, în acord cu câștigătorii.

Unde pot obține informații detaliate despre concurs?

Puteți găsi toate informațiile necesare, știrile și arhivele edițiilor anterioare pe site-ul www.opportunity.sk.

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT