Știri

Cele trei arii prioritare de dezvoltare din perspectiva DIGITALEUROPE

Postat pe:

DIGITALEUROPE este o asociație internațională non-profit care numără între membrii ei 41 de asociații profesionale din Europa și 98 de corporații care reprezintă liderii de piață la nivel global în sub-domeniul lor. Într-o scrisoare publicată pe 27 iulie 2022 și adresată Vice-Președintelui Margarethe Vestager și altor factori de decizie din Comisia Europeană, DIGITALEUROPE sugerează trei arii prioritare pentru dezvoltarea industriei digitale europene:

1. Mărirea gradului de securitate cibernetică, lucru care poate fi realizat prin evaluarea capacității de apărare cibernetică a fiecărui stat UE, identificarea zonelor deficitare și facilitarea accesului fiecărui cetățean către resursele educaționale din domeniu.

2. O mai largă recunoaștere a certificatelor de competență digitală girate de companiile IT, multe dintre ele la fel de importante ca și atestatele vocaționale sau diplomele universitare.

3. Obligativitatea studierii informaticii în școală, după model danez, unde gândirea algoritmică este subiect obligatoriu încă din școala primară.

Scrisoarea se sfârșește cu un îndemn la colaborarea între toți beneficiarii educației digitale europene.

Distribuie
Informații Articol

Cele mai noi știri

29 ianuarie 2024