Știri

Comunicat: a fost lansată Platforma Digital Skills and Jobs Romania

Postat pe:

Luni, 30 mai 2022, a avut loc webinarul dedicat lansarii platformei Digital Skills and Jobs Romania (https://digital-skills-romania.eu/)Platforma a fost creata in cadrul programului Connecting Europe Facility (CEF), parte a programului Digital Europe.  Partenerii evenimentului au fost Digital Skills and Jobs Platform, Universitatea din Bucuresti, APDETIC si Coalitia Skills 4IT Romania.

Localizarea platformei a fost realizata in baza unui grant european obtinut de Universitatea din Bucuresti si APDETIC (Asociatia producatorilor si distribuitorilor de echipamente de tehnologia informatiilor si comunicatiilor) in 2021.

Prezentarea platformei a fost facuta de Alin Stefanescu, profesor in Departamentul de informatica al Universitatii din Bucuresti, iar cuvantul introductiv si moderarea evenimentului au fost asigurate de Valentin Negoita, presedinte APDETIC.

Platforma Digital Skills and Jobs Platform Romania este o initiativa a Uniunii Europene implementata in Romania, care se adreseaza tuturor cetatenilor, de la incepatori la experti: angajati, antreprenori, CEO, CIO, studenti, elevi si toti cei interesati de digitalizare.

Platforma va fi un agregator si facilitator de resurse informationale din Romania si Uniunea Europeana care sa serveasca la dezvoltarea competentelor digitale ale elevilor si studentilor, promovarea oportunitatilor de training pentru cariere in sectorul ITC, burse de studii, finantari de proiecte, bune practici, precum si la constientizarea publicului privind nevoia de upskilling si reskilling a fortei de munca, diseminarea notiunilor si masurilor de securitate cibernetica, dezvoltarea colaborarii intre mediul academic si industria ITC.

In deschiderea webinarului, au evidentiat necesitatea educatiei si formarii resurselor umane cu competente digitale Arthur Treguier, DG Connect Comisia Europeana, Victor Negrescu, eurodeputat si Varujan Pambuccian, deputat in Parlamentul Romaniei.

Evenimentul de lansare a prilejuit si o serie de prezentari de bune practici in domeniul dezvoltarii competentelor digitale in Romania realizate de: Razvan Voica, CEO Scoala Informala de IT, Ioana Crihana, Director executiv ANBPR, Emil Onea, Vicepresedinte UPIR, Ana Maria Stancu, Presedinte Asociatia eCivis si RoboHub si Av. Magda Popescu, expert GDPR si cybersecurity.

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

29 ianuarie 2024