Știri

Coordonatori: Diversitatea în domeniul tehnologiei oferă soluții mai bune

Postat pe:

Când conduceți, te gândești vreodată dacă centura de siguranță îți va salva viața dacă conduceți greșit? Dacă sunteți un bărbat obișnuit, probabil nu aveți motive de îngrijorare. Dacă sunteți femeie, povestea poate fi diferită. Centura de siguranță a fost dezvoltată în principal în funcție de proporția medie a omului. Prin urmare, aceasta poate avea consecințe destul de fatale.

Acest lucru nu se întâmplă deoarece există mijloace de subzistență insuficiente care nu doresc să asigure siguranța femeilor în mașină. Este vorba pur și simplu de faptul că centura de siguranță este creată în principal de bărbați și, prin urmare, suferă de o părtinire inconștientă. Ele s-au bazat doar pe ei înșiși și pe propria lume atunci când au dezvoltat centura de siguranță.

Puțin peste un sfert dintre cei care lucrează în domeniul tehnologiei sunt femei. Dar ce trebuie să facă cu centura de siguranță? De ce este problematică și de ce este nevoie de mai multă diversitate?

La fel ca centura de securitate, soluțiile noastre digitale riscă să fie create de o prejudecată inconștientă care favorizează minoritatea care a creat soluția sau care ar putea pierde din vedere alte grupuri sociale.

Mai multe studii arată că diversitatea dă roade. O echipă divergentă elaborează pur și simplu soluții mai bune decât una omogenă. Și acest lucru apare, de asemenea, pe linia de bază. Într-adevăr, mai multe echipe câștigă cu 3,7 % mai mult pe linia de bază decât echipele care nu sunt alcătuite din mai multe echipe.

Există, de asemenea, deficite foarte reduse de forță de muncă practică în sectorul IT. De fapt, se estimează că Danemarca nu va avea până la 22.000 de specialiști IT în 2030. O problemă care poate fi rezolvată prin atragerea mai multor profiluri pentru formare și industrie. Este important de subliniat faptul că diversitatea nu se referă doar la mai multe femei, ci și la medii diferite, etnie, sexualitate și mult mai multe pot contribui la diversitate.

Cum putem atrage mai multe profiluri în IT?

Nu există o soluție simplă care să atragă automat mai multe profiluri. Cu toate acestea, se pot lua multe măsuri pentru ca tehnologia informației să fie mai interesantă pentru diferite profiluri.

Claus Brabrand, sector și șef al Centrului de cercetare în domeniul educației informatice, Universitatea IT din Copenhaga, a cercetat modul în care educația în domeniul IT poate atrage mai multe femei.

Printre acțiunile-cheie, Claus Brabrand s-a dovedit a fi încununat de succes, prin prezentarea femeilor și a diferitelor profiluri, a ceea ce înseamnă cu adevărat IT a fi adecvat și pe care le pot descoperi. Este vorba, de asemenea, de a arăta că tehnologia informației și programarea pot contribui la soluționarea unor probleme reale și că, la fel ca IT instruit, puteți aduce o schimbare reală pentru oamenii reali.

Acest lucru poate fi realizat, printre altele, prin evitarea comunicării stereotipe, prin evidențierea modelelor feminine și a diferitelor modele de urmat și prin evidențierea cooperării în detrimentul concurenței.

Experiența cocodificatorului este, de asemenea, că comunitatea și sentimentul de a nu se afla singură pot avea un impact major asupra curajului femeilor și asupra diferitelor profiluri de a trece la tehnologie. Același lucru este valabil și pentru modelele pe care le pot reflecta. Netop o astfel de comunitate își propune să fie platforma sa, care trebuie să fie atât o comunitate favorabilă incluziunii, cât și o modalitate de a găsi mentori și modele de urmat pentru a reflecta și a învăța din acestea.


Doriți să aflați mai multe?

Vizitați copreședinții pentru a afla mai multe despre activitatea de programare și pentru a deveni deja membru!

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT