Știri

Cybercampus sprijinit de guvern (Suedia)

Postat pe:

În bugetul pentru 2024, guvernul prezintă planuri de înființare a campusurilor cibernetice în Suedia, un efort menit să consolideze expertiza și cercetarea în materie de securitate cibernetică. Această inițiativă își are originea în cooperarea anterioară dintre KTH, RISE și forțele armate și, cu sprijinul lui Vinnova, a fost creat un centru preliminar la care participă, printre altele, MSB, Universitatea Karlstad, Ericsson și Saab.

Pentru 2024, 25 milioane SEK sunt alocate pentru construirea acestei instituții. Ulterior, este planificată o finanțare anuală de 40 milioane SEK începând din 2025.

Shahid Raza, șefa Diviziei pentru securitate digitală din cadrul RISE, își exprimă entuziasmul: „Sprijinul guvernului pentru campusul cibernetic Suedia marchează un moment de cotitură pentru peisajul securității cibernetice din țara noastră. Cu contribuția RISE, în special a gamei noastre de frecvențe cibernetice de ultimă generație, studenții și cercetătorii vor avea acces la o instalație de testare a securității cibernetice de ultimă generație.”

Ministrul educației, Mats Persson, a adăugat: „Inițiative Cybercampus similare au apărut deja în țări precum Norvegia și Țările de Jos, unde nevoia de expertiză în materie de securitate cibernetică, ca în Suedia, este urgentă. Viziunea noastră cu campusurile cibernetice Suedia este de a deveni un centru de cercetare, inovare și educație în materie de securitate cibernetică, care să deservească toate sectoarele societății. Așteptăm cu interes contribuția campusurilor cibernetice din Suedia la creșterea capacității noastre de a răspunde provocărilor cibernetice și de a răspunde la acestea.”

Figură: Unsplash ©

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

29 ianuarie 2024