Știri

Digitalizarea entităților publice în cadrul programului eGovDay2023

Postat pe:

La 5 iulie 2023, în cadrul Zilei eGovDay2023 au participat peste 300 de funcționari din ministere, administrații și instituții guvernamentale, care fuseseră invitați de Centrul de stat pentru tehnologia informației (CTIE).

În urma discursurilor de bun venit rostite de Marc Hansen și de directorul CTIE, Patrick Houtsch, o sesiune plenară a fost dedicată prezentării următoarei game de instrumente de automatizare și colaborare de birou pe care CTIE intenționează să le implementeze în beneficiul administrațiilor până la sfârșitul anului 2023.

În calitate de furnizor principal de servicii informatice pentru guvern, CTIE implementează infrastructuri informatice, platforme și instrumente esențiale care permit administrațiilor să furnizeze servicii publice moderne și eficiente cetățenilor și întreprinderilor. EGovDay este o ocazie ideală pentru CTIE de a se întâlni cu partenerii săi, de a-și prezenta cele mai recente soluții informatice și de a se angaja în discuții privind aspectele legate de e-guvernanță.

Șefii de administrație, experții IT și personalul responsabil cu transformarea digitală din cadrul a peste 80 de entități au avut ocazia de a vedea că CTIE este pe deplin angajată să își extindă oferta și să își actualizeze periodic infrastructura. Scopul este de a garanta că entitățile publice au acces la soluții informatice de ultimă generație pe care le pot pune la dispoziția cetățenilor și a întreprinderilor pentru a le servi în mod optim.

Comunicat de Ministerul Digitalizării și de Centrul Național pentru Tehnologia Informației (CTIE)

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT