Știri

Dronele de robotică Flox pe bază de IA protejează culturile sălbatice

Postat pe:

Într-un succes tehnologic inovator, robotica Flox a dezvoltat drone operate de IA care pot identifica și intimida fauna sălbatică din culturi și din alte zone protejate. Întreprinderea nou-înființată cu sediul la Stockholm se află în spatele acestei inovații, care funcționează ca un câine al văii zburătoare pentru a proteja recoltele valoroase.

Utilizând inteligența artificială, unitățile de tip „Flox Robotics” pot identifica anumite specii de animale și apoi pot difuza sunete adaptate care le intimidează. Această tehnică a fost utilizată recent cu succes pentru intimidarea ciocnirilor canadiene din zonele populare pentru scăldat din Stockholm.

Sara Nozkova, directoare generală și fondatoare a Flox Robotics, a subliniat că tehnologia este concepută astfel încât să nu interfereze cu oamenii sau cu alte animale prietenoase, ceea ce înseamnă că poate fi utilizată într-o varietate de medii, de la terenuri agricole la parcuri urbane.

Istoria roboticii Flox a început la KTH în urmă cu trei ani, unde Nozkova și echipa sa au văzut o oportunitate de a combina tehnologiile emergente, cum ar fi IA și robotica, cu piața dronelor, aflată în creștere rapidă, pentru a rezolva probleme reale.

Una dintre aceste probleme a fost cea a porcilor mistreți care dăunează culturilor. Nozkova a declarat: „Ne-am întrebat dacă am putea utiliza IA și robotica pentru a evita daunele provocate culturilor de mistreț.”

Ca urmare a succesului său, compania a obținut în prezent parteneriate cu organizații mari, inclusiv Administrația transporturilor, Boliden și Swedavia, care caută soluții la problema faunei sălbatice din zonele sensibile.

În contextul schimbărilor climatice, Nozkova se așteaptă ca numărul conflictelor dintre om și speciile sălbatice să crească la nivel mondial. Dar cu soluția Roboticii Flox, ea speră că va fi posibilă coexistența armonioasă între oameni și animale.

În prezent, întreprinderea se concentrează pe asigurarea finanțării pentru extinderea internațională, deoarece consideră că tehnologia dronelor de IA are un potențial enorm la nivel mondial.

Flox Robotics s-a alăturat, de asemenea, companiilor tehnologice, cu scopul de a-și consolida angajamentul față de inovare în sectorul tehnologic și de a-și asigura procesele de lucru.

Figură: Unsplash ©

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT