Știri

EmpowerEDUC: Recunoașterea excelenței în Săptămâna UE a programării 2023

Postat pe:

O colaborare între Fundația SFCE și eSkills Malta

Justificarea inițiativei:

În urma activității desfășurate de șefii Departamentului pentru alfabetizare digitală și competențe transversale din cadrul Secretariatului pentru educația catolică, în ultimii 5 de ani, s-a înregistrat o participare din ce în ce mai mare a cadrelor didactice din școlile bisericilor la Săptămâna UE a programării. Pentru a susține în continuare această creștere și pentru a încuraja cadrele didactice din școlile bisericilor să își asume într-o mai mare măsură activitățile Săptămânii UE a programării, SFCE, în colaborare cu eSkills Malta, ar dori să recunoască excelența activităților Săptămânii UE a programării în cadrul comunității școlare malteze a bisericilor printr-o ceremonie de decernare a premiilor care va avea loc la 22 noiembrie 2023. În urma acestei inițiative, va fi creată o platformă online care va prezenta activitățile inovatoare ale participanților, activitățile suplimentare și abordările școlare.

Școlile, prin educatorii din clasă, vor avea posibilitatea de a-și organiza propriile activități în cadrul Săptămânii programării. Inițiativa se va desfășura între luni, 9, și vineri, 27 octombrie 2023. Participanții vor fi invitați să își coreleze școala pe harta Săptămânii UE a codurilor și să înregistreze activitățile în urma procedurii oficiale a Săptămânii UE a programării.

Ca stimulent pentru școli și/sau educatori, se vor pune la dispoziție șase categorii la care vor participa școlile și/sau educatorii. Categoriile sunt următoarele:

Premiul pentru cele mai bune practici remarcabile de codare (Primary)
pentru cele mai bune practici remarcabile de codare acordat în cadrul Săptămânii UE a programării (premiile primare și secundare)pentru inițiativa „
Cele mai bune inovații în domeniul formării tehnologice” (Secondary)

Cel mai bun premiu pentru inițiative inovatoare de înaltă calitate pentru inițiative de codificare de
înaltă calitate (Early Years)
.
Cel mai bun premiu pentru inițiative inovatoare de înaltă calitate în materie de codificare de înaltă calitate (Ani secundari)

Pentru aceste premii vor exista trei judecători care își vor baza hotărârea pe o rubrică de evaluare.

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT