Știri

Europenii se aliază pentru a concura împotriva SUA și Chinei în domeniul inteligenței artificiale

Postat pe:

Germania, Franţa şi Italia vor să coopereze îndeaproape în domeniul inteligenţei artificiale (AI), astfel încât Europa să poată concura mai eficient împotriva SUA şi Chinei, relatează agenția germană DPA, citată de Agerpres.

„Coordonarea strategică” este vitală în lumina competiţiei internaţionale, a subliniat ministrul german al economiei, Robert Habeck, care a discutat la Roma cu omologii săi francez şi italian, Bruno Le Maire şi Adolfo Urso.

Miniştrii economiei din cele trei ţări cu cele mai mari economii din Uniunea Europeană au avertizat, de asemenea, împotriva unei reglementări excesive a AI în cadrul Uniunii.

Germania, Franţa şi Italia fac parte din Grupul celor 7 (G7) state puternic industrializate, grup a cărui preşedinţie anuală va fi preluată de Italia la începutul lui 2024.

Cei trei s-au întâlnit în iunie la Berlin pentru a discuta despre achiziţiile de materii prime de importanţă critică, iar următoarea lor întâlnire este prevăzută pentru începutul anului viitor la Paris, fiind consacrată tehnologiilor „verzi”.

Cei trei miniştri au subliniat că Europa se poate menţine la nivel internaţional în materie de AI.

„Nu trebuie să ne ascundem. Avem companii care sunt mai bune decât giganţii tech din SUA în numeroase domenii”, a declarat Habeck.

Acesta a făcut apel pe de altă parte la accelerarea deciziilor la nivel european.

„Dacă trebuie aşteptat trei ani şi jumătate, nu mai avem şanse. Vom sfârşi prin a reglementa o piaţă care nu mai există”, a atenţionat el.

Omologul său francez a avertizat la rândul său împotriva birocraţiei şi excesului de reglementare. „Înainte să ne gândim la reglementare, trebuie să ne gândim la inovaţie şi finanţare”, a punctat el, adăugând că miza o reprezintă locul Europei în secolul al XXI-lea.

Distribuie
Informații Articol
Categorie

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT